Main Content

REBRÍČEK TOP10: NBA DRAFT 2011 PREVIEW + VIDEO

piatok, 17. jún 2011 12:53 | Autor: Patrik Minár

REBRÍČEK TOP10: NBA  DRAFT 2011 PREVIEW + VIDEO
REBRÍČEK TOP10: NBA DRAFT 2011 PREVIEW + VIDEO | zdroj: Patrik Minár pre Sport7.sk

Po skončení dramatického playoff NBA sa blíži hneď ďalšia dlho očakávaná udalosť pre basketbalovú verejnosť. NBA Draft 2011. Už 23. júna sa v New Jersey rozhodne, ktorí talentovaní hráči nás budú zabávať, dúfajme, že už najbližšiu sezónu. Kolegovia z portálu dimemag.com sa zhodli na prvej desiatke tohtoročného draftu v nasledujúcom poradí.

1.Cleveland Cavaliers – Kyrie Irving  (Point Guard)

Výška: 191 cm, váha: 87 kg
College: Duke


V lige, v ktorej dominuje v posledných rokoch pozícia rozohrávačov, sa aj tento rok počíta s Kyriem Irvingom ako s jednotkou draftu. Irving má potenciál stať sa v krátkom čase All-Star hráčom a taký typ hráča Cleveland súrne potrebuje, ak chce v najbližších rokoch pomýšľať na účasť v playoff. Navyše Cavs hľadajú hráčov, okolo ktorých môžu nanovo stavať svoj tím, potom čo pred sezónou odišiel z ich klubu (ne)milovaný LeBron James.



2. Minnesota Timberwolves – Derrick Williams (Small Forward/Power Forward)

Výška: 206 cm, váha: 113 kg
College: Arizona


Williams je možno najtalentovanejším  hráčom tohtoročného draftu. Ide o tzv. Tweenera, ktorý dokáže vypomôcť  na oboch krídelných pozíciách. V skutočnosti už majú T-Wolves v kádri Michaela Beasleyho, typologicky podobného hráča, no napriek tomu by  bolo prekvapením, ak by Minnesota nesiahla po takom talente akým je Williams.



3. Utah Jazz – Brandon Knight (Point Guard)

Výška: 191 cm, váha: 80 kg
College:  Kentucky


Tretia voľba v drafte patrí Utahu a bude zaujímavé sledovať ako s ňou naloží. Knight je skvelý strelec a výborný obranca v jednom. Utah  disponuje kvalitným talentovaným frontcourtom a ak Jazz chýba nejaký kus skladačky, tak je to práve pozícia v backcourte.



4. Cleveland Cavaliers – Enes Kanter (Center)

Výška: 211 cm, váha: 117 kg
College:  Kentucky

Najvyššie draftovaným Európanom sa stane pravdepodobne  turecký pivot Enes Kanter.  Tento talentovaný center dokáže svojmu tímu pomôcť nielen so svojimi parametrami, ale aj na pomery BIG MANa pomerne slušnou rukou a dobrým doskakovaním. Nedostatok hracieho času v posledných rokoch však môže odradiť nejeden tím a Kanter sa možno prepadne v rebríčku.



5. Toronto Raptors – Kemba Walker (Point Guard)

Výška: 185 cm, váha: 83 kg
College: Connecticut

Najväčšou prednosťou Kembu Walkera je jeho víťazná mentalita. Dokázal to aj v poslednom ročníku v tzv. March Madness, keď so svojím tímom Connecticut Huskies vyhral celú NCAA a po celý čas predvádzal skvelé výkony. Raptors nemôžu byť spokojní so stagnáciou vývoja José Calderona a Walker má všetky predpoklady na to, stať sa dominantným hráčom Toronta.



6. Washington Wizards – Jan Veselý  (Power Forward/Small Forward)

Výška: 211 cm váha: 109 kg
Česká republika


Veselý je podobne ako Williams schopný zaskočiť na oboch krídelných pozíciách. Navyše so svojou výškou, atletickými schopnosťami a všestrannosťou by sa perfektne hodil do útoku po boku budúcej hviezdy Johna Walla. Takisto ako Kanter, možno aj pri Veselom očakávať mierny prepad v poradí. Európski hráči sú ešte aj v dnešných časoch často v drafte  podceňovaní.



7. Sacramento Kings – Kawhi Leonard (Small Forward)

Výška: 201 cm, váha: 103 kg
College: San Diego State


Na súpiske Kings sa nachádza kopec talentu (Evans, Cousins, Thornton...), no chýbajú hráči na špinavú robotu. Leonard sa vyznačuje kvalitnou defenzívou, poctivým doskakovaním  a je tzv. hustle player – naháňa každú loptu.



8. Detroit Pistons – Bismack Biyombo (Power Forward)

Výška: 206 cm, váha: 110 kg
Kongo

Biyombo napriek nie práve oslnivým workoutom, dokázal presvedčiť skautov svojou efektivitou a defenzívnou intenzitou pri hre 5 proti 5. Tak, ako býva pri afrických hráčoch zvykom (viď Serge Ibaka), je aj „BB“ skvelým atlétom. Bude zaujímavé sledovať ako sa vyvinie draft do tohto momentu, či bude napr. Jan Veselý ešte k dispozícii, prípadne či siahnu Pistons po Biyombovi. 



9. Charlotte Bobcats – Jonas Valanciunas (Power Forward)

Výška: 208cm, váha: 104 kg
Litva

Ďalší z vynikajúcich európskych hráčov v tomto drafte. 19-ročný mladík je všestranným hráčom napriek svojmu nízkemu veku. Obrovský BIG MAN talent, ktorý môže byť jednou z mála úspešných volieb Bobcats v ich doterajšej draft - histórii.



10.  Milwaukee Bucks – Alec Burks (Shooting Guard)


Výška: 198 cm, váha: 88 kg
College: Colorado

Bucks potrebujú mať po boku Jenningsa ďalšiu útočnú zbraň. Budúcnosť Michaela Redda v tíme je neistá, John Salmons nedokázal naplniť poslednú sezónu veľké očakávania. Burks  je rodený strelec, ktorý si dokáže vytvoriť priestor na zakončenie.