Main Content

Prestupová bitka o Verrattiho: Rozdajú si to Barcelona a Juventus

streda, 22. marec 2017 13:06 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupová bitka o Verrattiho: Rozdajú si to Barcelona a Juventus
Prestupová bitka o Verrattiho: Rozdajú si to Barcelona a Juventus | zdroj: © TASR

Barcelona a Juventus Turín sa stretnú v aprílovom štvrťfinále Ligy majstrov, no v letnom prestupovom období sa môžeme tešiť na ďalší súboj týchto veľkoklubov. Oba celky totiž vo veľkom usilujú o získanie Marca Verrattiho z Parížu Saint-Germain.

Marco Verratti patrí medzi najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu. Niet sa čo čudovať, taliansky reprezentant predvádza v drese parížskeho Parížu Saint-Germain vynikajúce výkony. Tie neušli pozornosti európskych veľkoklubov, ktoré si na Verrattiho brúsia v letnom v prestupovom období zuby.

Momentálne to vyzerá tak, že po sezóne sa o získanie niekdajšieho hráča Pescay pokúsia taliansky šampión Juventus Turín a španielsky majster FC Barcelona. „Taliansky playmaker je otvorený odchodu z klubu, i keď parížsky celok odmieta svoj klenot zo stredu zálohy predať,“ tvrdí futbalový portál  ​Football Italia.

„Barcelona a Juventus sú najväčšími favoritmi na Verrattiho získanie. Číňania, ktorí kúpili Inter Miláno a nemecký gigant Bayern Mníchov však majú interes taktiež,“ píše sa v reporte z Talianska. Nie je tajomstvom, že Barca by chcela Verrattiho na pozíciu Andrésa Iniestu, ktorý má 32 rokov a jeho kariéra sa pomaly blíži ku koncu.

Juventus prišiel počas posledných dvoch rokov hneď o dvoch hviezdnych playmakerov. Skúsený taliansky záložník Andrea Pirlo odišiel v roku 2015 do americkej Major League Soccer, Paul Pogba sa stal minulý rok po odchode do Manchestru United najdrahším futbalistom na svete. Football Italia dodáva, že s Marcom Verrattim je spájaná aj londýnska Chelsea, ktorú vedie jeho ex-kouč z národného tímu Antonio Conte.