Main Content

Steph Curry opäť predbehol LeBrona Jamesa. Prekvapením lotyšská senzácia

streda, 15. február 2017 13:28 | Autor: De Fa

Steph Curry opäť predbehol LeBrona Jamesa. Prekvapením lotyšská senzácia
Steph Curry opäť predbehol LeBrona Jamesa. Prekvapením lotyšská senzácia | zdroj: © TASR

Aj napriek tomu, že Cleveland Cavaliers v minulej sezóne získal titul šampióna, ich finálový súper z posledných dvoch sezón Golden State Warriors zostáva naďalej lídrom čo sa týka predaja reklamných predmetov a dres Stephena Curryho najpredávanejším spomedzi hráčov.

Poradie najpredávanejších reklamných predmetov a dresov bolo pred nedávnom oficiálne zverejnené ligou a celý rebríček bol zostavený na základe predajnosti cez oficiálnu stránku NBAStore.com pričom sa vyhodnocovali údaje predajnosti od začiatku sezóny, čiže od októbra až po koniec decembra.

Prvý v poradí bol už spomínaný Stephen Curry z Golden State Warriors, o priečku nižšie sa umiestnil LeBron James z Clevelandu Cavaliers a na treťom mieste čerstvá posila a spoluhráč Curryho – Kevin Durant. Prvú päťku najpredávanejších dresov uzatvára dvojica Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) a Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder).

Zaujímavosťou je, že dres Stephena Curryho je najpredávanejším artiklom celkovo v 43 z 50 štátov Ameriky. Tento údaj zverejnila spoločnosť Fanatics, ktorá spravuje oficiálny obchod ligy a taktiež obchod na Manhattane. Žiaden iný dres hráča nie je najpredávanejší vo viac ako jednom štáte.

LeBron James má samozrejme najpredávanejší dres v štáte Ohio a Russell Westbrook má v Oklahome taktiež prvenstvo. Z ďalších zaujímavých mien stojí za zmienku Damian Lillard, ktorý ovládol Oregon, Jimmy Butler zas Illinois, Karl-Anthony Towns samozrejme  Minnesotu, Giannis Antetokoumpo si podmanil Wisconsin a zaujímavosťou je, že Kristaps Porzingis ovládol New York.

Navzdory tomu, že sa tímu už zopár sezón nedarí a predajnosť dresu žiadneho hráča v tíme sa nedostala ani do Top 15, Los Angeles Lakers si stále udržiava poprednú priečku v predajnosti reklamných predmetov – celkovo obsadili tretie miesto za Warriors a Cavaliers. Najlepšiu päticu tímov uzatvára Chicago Bulls a New York Knicks.

Chicago Bulls má taktiež dvojicu svojich hráčov v Top 10 predajnosti dresov – Dwyane Wade sa umiestnil na šiestom mieste a Jimmy Butler na deviatom. Tím New York Knicks zas v Top 15 má až troch hráčov – už spomínaný Porzingis na siedmom mieste, nová akvizícia Derrick Rose na desiatom a Melo sa umiestnil na pätnástej priečke.

Poradie predajnosti hráčskych dresov:

1. Stephen Curry
2. LeBron James
3. Kevin Durant
4. Kyrie Irving
5. Russell Westbrook
6. Dwyane Wade
7. Kristaps Porzingis
8. Kawhi Leonard
9. Jimmy Butler
10. Derrick Rose
11. Klay Thompson
12. James Harden
13. Damien Lillard
14. Giannis  Antetokoumpo
15. Carmelo Anthony

Poradie predajnosti reklamných predmetov:

1. Warriors
2.Cavaliers
3. Lakers
4. Bulls
5. Knicks
6. Spurs
7. Thunder
8. Celtics
9. 76ers
10. Raptors