Main Content

Veľká pocta pre slovenský šport, máme talentovaného trénera v Lige majstrov!

utorok, 7. február 2017 13:01 | Autor: Filip Chudý

Veľká pocta pre slovenský šport, máme talentovaného trénera v Lige majstrov!
Veľká pocta pre slovenský šport, máme talentovaného trénera v Lige majstrov! | zdroj: © TASR

Druhé mužstvo bundesligy, ďalej zápasy proti FC Barcelona a PSG, aj to čaká na mladého slovenského trénera už počas najbližších dní. Slovenská hádzanárska legenda Peter Kukučka je novým trénerom klubu z Ligy majstrov!

Slovenská hádzaná sa môže pochváliť novým úspechom, keď jeden z najlepších hádzanárov našej histórie Peter Kukučka sa stal trénerom mužstva švajčiarskeho majstra Kadetten Schaffhausen, ktorý aktuálne účinkuje aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Informovala o tom oficiálna stránka klubu s tým, že zatiaľ prevezme mužstvo do konca sezóny. Považskobystrický odchovanec skončil hráčsku kariéru v lete 2015 ako v tom čase stále len 32-ročný hráč pre pretrvávajúce zdravotné problémy.

No aj tak sa stihol nezmazateľne zapísať do slovenskej hádzanárskej histórie. V Považskej Bystrici začal už ako tínedžer a pomerne rýchlo sa vypracoval na prvú strednú spojku, pričom s Považanmi získal dva majstrovské tituly a ďalšie dva neskôr s Prešovom. Hrával aj za popredný maďarský klub Dunaffer a tiež v nemeckom Nordhorne, s ktorým vyhral v roku 2008 Pohár EHF. Odtiaľ prestúpil v roku 2009 do Schaffhausenu. V ňom získal päť majstrovských titulov, pričom po vynútenom konci kariéry zostal pracovať v štruktúrach klubu. Bol tvorcom hry pri všetkých úspechoch našej reprezentácie. Zahral si s ňou na MS 2009 a 2011 a tiež na ME 2006 a 2012, európsky šampionát v roku 2008 vynechal kvôli zraneniu.

„Je pre mňa veľkou cťou, že ma vedenie klubu poverilo touto úlohou. Som vďačný za dôveru, ktorú som dostal a urobím všetko preto, aby sme dosiahli vysoké ciele,“ povedal Kukučka pre webovú stránku klubu po vymenovaní do funkcie. Premiéru zažije už v stredu v rámci švajčiarskej ligy v Suhre, no skúška ohňom ho čaká v sobotu v skupinovej fáze Ligy majstrov, keď Schaffhausen privíta THW Kiel, aktuálne druhé mužstvo nemeckej bundesligy.

Pre celý slovenský šport ide o mimoriadnu vec, veď v súťažiach na úrovni skupiny Ligy majstrov sme mali v celej histórii nášho športu len minimum trénerov, teraz máme navyše len 34-ročného a to v zahraničnom klube. Pre Kukučku budú výzvou aj ďalšie zápasy, veď už budúci týždeň privíta v Lige majstrov FC Barcelonu, potom pôjde so svojimi zverencami na pôdu Paríža St.-Germain, privítajú finalistu Ligy majstrov z Vesprému, zavítajú na pôdu lídra bundesligy Flensburgu-Handewitt a na záver pocestujú do nórskeho Silkeborgu.