Main Content

Stane sa Lamar Odom v budúcnosti trénerom v NBA?

piatok, 20. január 2017 11:06 | Autor: De Fa

Stane sa Lamar Odom v budúcnosti trénerom v NBA?
Stane sa Lamar Odom v budúcnosti trénerom v NBA? | zdroj: © TASR

Určite mnohí z vás poznajú meno Lamar Odom. Bývalý skvelý basketbalista si prešiel počas svojej kariéry mnohými úspechmi aj pádmi a táto jeho sínusoida sa mu preniesla aj do života po tom čo skončil s basketbalom. V blízkej dobe sa mu však môže opäť zmeniť život k lepšiemu a možno ho opäť uvidíme aj v NBA.

Možno niektorým s vás svitla nádej na to, že by sa Lamar Odom pokúsil o „comeback“, ale nie je tomu tak. V NBA by sme ho mohli vidieť, ale už len vo funkcii člena trénerského tímu niektorého z celkov NBA. Túto špekuláciu potvrdzuje aj nedávne vyjadrenie bývalého spoluhráča a momentálne hlavného trénera tímu Los Angeles Lakers Lukea Waltona.

Odom spolu s Waltonom pôsobili v tíme Los Angeles Lakers ako hráči a strávili spolu dlhých sedem sezón. Za tú dobu si medzi sebou vybudovali priateľské puto, ktoré im vydržalo až do dnes. V nedávnom rozhovore sa Luke Walton vyjadril na margo Odoma nasledovne:

Lamar by bol skvelý v tejto úlohe. Je to jeden z ľudí, ktorého musíte mať radi a chcete byť v jeho spoločnosti. Je to jeden z najpríjemnejších ľudí, akých som mal možnosť poznať. Má naozaj úžasné vedomosti o tejto hre a vie skvelo komunikovať s ľuďmi. Hovorím to na rovinu, že by Lamar bol skvelý v roli trénera.

Špekulovalo sa aj o tom, že Odom by mal záujem pripojiť sa k Waltonovemu tímu asistentov. Avšak realizácia tejto myšlienky sa zatiaľ zdá byť nereálna, nakoľko tím asistentov v Lakers je plno obsadený menami ako – Brian Shaw (v úlohe zástupcu trénera), asistenti Jesse Mermuys, Brian Keefe, Mark Madsen, Theo Robertson, hlavný skaut Casey Owens a tvorca a stratégie Clay Moser.

Lamar Odom je dvojnásobný šampión NBA, vystriedal počas svojej štrnásťročnej kariéry tímy ako Los Angeles Clippers, Miami Heat, Los Angeles Lakers a Dallas Mavericks. Jeho basketbalové IQ sa na ihrisku prejavovalo nesmiernou všestrannosťou, ktorou sa prezentoval. Vedel na palubovke zahrať takmer každú pozíciu a patril k najkreatívnejším hráčom tímu. Jeho basketbalovú genialitu zatienili menšie škandály v súkromnom živote. Zahral si v reality show Kardashian, pričom s jednou z hlavných predstaviteliek Khloé Kardashian bol aj ženatý. Objavoval sa pravidelne na rôznych bujarých večierkoch, pričom prepadol aj drogám a alkoholu.

Koncom roka 2015 všetko vyvrcholilo tým, že Odoma našli v jednom z nevestincov na ranči v Las Vegas a v bezvedomí skoro prišiel o život. V médiách sa objavovali špekulácie, že mu zlyhávajú obličky a srdce, no nakoniec sa z toho dostal a snaží sa opäť začleniť do normálneho života. Príležitosť opäť sa zapojiť do diania v NBA by mu podľa najbližších ľudí z jeho okolia veľmi pomohla. Nuž uvidíme časom, či tomuto bývalému skvelému basketbalovému profesionálovi dá niekto šancu.