Main Content

Allen Iverson sa vracia! Bude hrať elitnú streetballovú ligu plnú hviezd NBA

streda, 18. január 2017 13:25 | Autor: De Fa

Allen Iverson sa vracia! Bude hrať elitnú streetballovú ligu plnú hviezd NBA
Allen Iverson sa vracia! Bude hrať elitnú streetballovú ligu plnú hviezd NBA | zdroj: © TASR

Určite väčšina fanúšikov NBA už zaregistrovala, že po skončení oficiálnej časti NBA súťaže sa mnoho hráčov objavuje v dresoch rôznych amatérskych tímov. Jedná sa hlavne o to, že hráči týmto spôsobom zostávajú v hernom rytme a ľahšie zvládnu opätovnú záťaž pri tréningových kempoch svojich tímov a následne štart novej sezóny NBA.

V súčasnosti je asi najpopulárnejšia Drew League, v ktorej tímoch sa objavujú aj tie najväčšie hviezdy NBA. Napríklad aj Kevin Durant, Chris Paul, John Wall či James Harden. Pred nedávnom sa však spojili vyslúžili hráči a nadšenci basketbalu, ktorí dali hlavy do kopy a založili BIG3 Basketball League.

V preplnenej konferenčnej miestnosti v hoteli Sheraton Time Square túto informáciu oficiálne potvrdil jeden zo zakladateľov, americký rapper Ice Cube, ktorý sa spoločne s Allenom „The Answer“ Iversonom, Kenyonom „K-Mart“ Martinom a Rashardom Lewisom zúčastnili na stretnutí s médiami.

Malo by sa jednať o formát 3 na 3 a tímy by mali byť zložené aj z bývalých superhviezd NBA, ktoré sú už na dôchodku.

Jednu z riadiacich funkcii čo by komisára a prezidenta tejto ligy by mal zastávať bývalý hráč Roger Mason Jr., ktorý zohral dôležitú úlohu ako konzultant NBPA (Hráčskej asociácie NBA) pri vyjednávaní novej kolektívnej zmluvy CBA a získal si tak uznanie hráčov a verejnosti.

BIG3 liga sa bude skladať z ôsmych tímov, pričom na súpiske bude päť hráčov. Zápasy sa budú odohrávať každú sobotu a to od 24. júna do 26. augusta. Mesto a hala, v ktorom sa zápasy odohrajú sa bude meniť každý týždeň, pričom by malo ísť hlavne o mestá Seattle, Londýn a New York.

Každý zápas sa bude hrať do 60 bodov a každá úspešná strela bude mať hodnotu buď 2, 3 alebo čo je novinkou 4 body.

Zatiaľ svoju účasť v týchto tímoch potvrdili už spomínané mená ako Iverson, K-Mart, Lewis ale aj Bonzi Wells, Jason „White Chocolate“ Williams, Chauncey Billups a Jermaine O´Neal.

Z môjho pohľadu je celý tento projekt o tom, aby som mal opäť šancu pokračovať v učení a zdokonalovaní sa v basketbale,“ povedal Kenyon Martin, bývalý skvelý hráč New Jersey Nets či Denveru Nuggets.

Rashard Lewis len stroho vyhlásil, že je to naozaj veľká vec čo sa im podarila. Zatiaľ najväčšia hviezda, ktorá sa predstaví v drese jedného z tímov je člen basketbalovej siene slávy, Allen Iverson, ktorý povedal o svojom zážitku spojenom s týmto projektom: „Keď som dostal telefonát a povedali mi o tomto projekte, ani na chvíľu som nezaváhal a hneď som súhlasil. Proste len tak ľahko neviete povedať nie Ice Cubeovi.