Main Content

Steve Nash obhajuje Duranta. Jeho prestup prirovnal ku LeBronovi Jamesovi

streda, 18. január 2017 13:08 | Autor: De Fa

Steve Nash obhajuje Duranta. Jeho prestup prirovnal ku LeBronovi Jamesovi
Steve Nash obhajuje Duranta. Jeho prestup prirovnal ku LeBronovi Jamesovi | zdroj: © TASR

Medzi basketbalovou komunitou stále rezonuje prestup Kevina Duranta do tímu Golden State Warriors, ktorý sa uskutočnil cez leto minulého roka.

Názory či to bolo správne rozhodnutie alebo nie rozdelilo jeho fanúšikov na dva tábory a každý sa snaží nájsť ten správny argument, ktorým by potvrdil svoju pravdu. Ďalšou slávnou osobnosťou, ktorá vyjadrila svoj názor na túto tému bol aj Steve Nash.

Bývalý fenomenálny rozohrávač a niekoľko násobný najužitočnejší hráč ligy NBA sa nechal počuť veľmi zaujímavým názorom, ktorý okamžite rozprúdil diskusiu na sociálnych sieťach a v médiách. Pre Mercury News vyhlásil, že Kevinove Durantove rozhodnutie sa dá prirovnať k tomu, čo spravil LeBron James keď sa rozhodol opustiť svoj materský klub a prestúpil do Miami Heat.

Keď sa nad tým pozastavím a pozriem sa na to ako to vnímajú ľudia, ktorí basketbal až toľko nesledujú, tak zisťujem, že ich to až tak nezaujíma, rozhodol sa proste pre ten najlepší tím aký mal k dispozícii“ povedal Nash, ktorý je Durantov veľmi dobrý kamarát.

Ja si však myslím, že je to rovnaká vec ako spravil LeBron, keď sa stal v posledných dvoch prípadoch voľným hráčom a rozhodol sa odísť do Miami Heat a potom do Clevelandu Cavaliers aby sa pridal k dvom elitným hráčom.

Pozrite sa, bolo by to jednoduché, keby sa Kevin rozhodol ostať v Oklahoma City Thunder, nikto by sa na neho pochopiteľne nehneval. No ja som toho názoru, že vo svojom novom pôsobisku má šancu dorásť a posunúť sa ďalej, pričom sa bude stretávať s novými výzvami. Z môjho pohľadu sa rozhodol najlepšie ako mohol z basketbalového hľadiska. Myslím si, že skvelo zapadne,“ dodal.

Ako už Steve Nash naznačil, v novom pôsobisku sa Kevin Durant musel prispôsobiť novým podmienkam a akceptovať, že po svojom boku bude mať dvoch najlepších strelcov, ktorí momentálne behajú po palubovkách NBA. Jeho hra sa preto na jednu stranu zjednodušila a taktiež musel všetky svoje príležitosti začať naplno využívať.

Prejavilo sa to pochopiteľne aj v číslach. KD si udržuje skvelú 59.3% úspešnosť streľby pri pokusoch za dva body. Čo ho radí zatiaľ celkovo na tretie miesto v tejto kategórii, avšak na prvé miesto spomedzi Guardov (p.s. pozície PG, SG, SF) v tesnom závese za nim sa držia Giannis Antetokounmpo (57%) a LeBron James (56%).

Aby sme si vedeli uvedomiť výnimočnosť tohto Durantového čísla, keby sa mu podarilo tento percentuálny priemer udržať, tak by to bolo niečo, čo nedokázal ani Curry, Michael Jordan alebo Larry Bird.

Za svoju efektivitu určite ďakujem trénerom, aj keď mi priamo nepovedali, ktoré strely mám strieľať ale mi jednoducho povedali kde na palubovke sú moje miesta, z ktorých mi to padá (p.a. hot zones) a ja sa tam jednoducho počas zápasu snažím dostať tak často, ako je to len možné. V každom zápase sa snažím, aby som prevzal kontrolu nad zápasom hlavne svojou prácou na palubovke a potom jednoducho robím dobré rozhodnutia. Potom nemusím ani veľa premýšľať nad tým čo mám a nemám spraviť,“ povedal na záver Durant.