Main Content

Rondo je nespokojný so svojou situáciou v Chicagu. Prestúpi?

streda, 11. január 2017 12:38 | Autor: De Fa

Rondo je nespokojný so svojou situáciou v Chicagu. Prestúpi?
Rondo je nespokojný so svojou situáciou v Chicagu. Prestúpi? | zdroj: © TASR

Chicago Bulls počas leta do svojho tímu priniesla dve výrazné posily. Dwyane Wadea z Miami Heat a Rajana Ronda zo Sacramenta Kings. Športoví analytici už vtedy tušili, že tieto posily neboli ideálnou voľbou pre plány trénera Freda Hoiberga a jeho hernú filozofiu.

Wade samozrejme nemal problém zapadnúť do herného konceptu tímu, aj keď od hráča na jeho pozícii by sa skôr pýtala lepšia streľba z väčších vzdialeností. Avšak dôležitá bola súhra so spoluhráčom Jimmy Butlerom, ktorý je hlavná hviezda tímu „býkov“.

Problém nastal s Rajanom Rondom, ktorý aj napriek celkom vydarenému úvodu sezóny v posledných zápasoch len vysedával na lavičke náhradníkov a nezapájal sa do hry. Zo zákulisia tímu prenikli informácie, podľa ktorých Rondo už nefiguroval v tímových plánoch do budúcna a po spoločných mítingoch s trénerom a generálnym manažérom Garym Formanom by si mal hľadať nové pôsobisko.

Podľa toho, čo vidíme, experiment s Rondom nevyšiel, a po tom čo sa vrátil Michael Carter-Williams, ktorý sa zotavoval po zranení, si vymenili úlohy v tíme a stal sa jednotkou na pozícii rozohrávača.

Gar a ja budeme mať spoločný rozhovor,“ povedal Rondo pre ESPN po jednom zo zápasov, ktorý opäť presedel na lavičke. „Budeme spolu hovoriť dnes večer a budeme sa snažiť nájsť východisko z tejto situácie.“

Rondo taktiež naznačil, že ak Bulls budú pokračovať v tom, že ho nechajú vysedávať na lavičke, bude nútený sa porozprávať s vedením o tom, aby mu hľadali nové pôsobisko. „Určite to bude jedna z možností,“ poznamenal Rondo.

Moje očakávania boli určite iné. Prišiel som sem po tom, čo som zažil celkom vydarený rok v Sacramente. Bol som schopný robiť veci trocha ináč. Uvedomoval som si, že keď prídem sem a budem hrať s Dwyaneom (Wadeom) a Jimmym (Butlerom) bude to niečo iné. S tým som bol vysporiadaný. Fred (Hoiberg) a ja sme na začiatku spolu veľa hovorili a povedali sme si, že budem môcť rozhodovať o viacerých signáloch. No nakoniec v priebehu sezóny sa veľa toho zmenilo aj na základe toho, že niektoré zápasy nedopadli podľa predstáv. S trénerom sme to už preberali skôr ako nastala táto situácia,“ vyhlásil Rondo.

Podľa posledných správ sa Rondo nemusí báť o svoje postavenie v tíme dovtedy ak zostane jeho prístup k tímu a hre profesionálny a bude pripravený naskočiť do zápasu v akejkoľvek situácii. Svojho spoluhráča si zastala aj najväčšia hviezda Bulls, Jimmy Butler, ktorý o ňom prehlásil na základe jeho pôsobenia v tíme, že je to „sakra dobrý spoluhráč“ a že je pre tím v defenzíve veľkým prínosom.

Po tom, čo Rajan Rondo opustil tím Boston Celtics v sezóne 2014/15, vystriedal niekoľko klubov. Dallas Mavericks, Sacramento Kongs a v súčasnosti Chicago Bulls. Za ten čas dokázal zaznamenať priemery na úrovni 7.2 bodov, 6.5 doskokov a 7.1 asistencii na zápas.