Main Content

Slovenský florbalový supertalent sa dočkal veľkej pocty. Zaradili ho do elitného klubu

utorok, 20. december 2016 15:08 | Autor: Dávid Lech

Slovenský florbalový supertalent sa dočkal veľkej pocty. Zaradili ho do elitného klubu
Slovenský florbalový supertalent sa dočkal veľkej pocty. Zaradili ho do elitného klubu | zdroj: © TASR

V 17 rokoch sa z neho pomaly stáva florbalová hviezda svetových rozmerov. Košičan Michal Dudovič sa po MS vo florbale dočkal obrovskej pocty. Bol zaradený medzi elitnú desiatku hráčov, ktorí mali najväčší vplyv na priebeh decembrového turnaja.

Slovensko na florbalových majstrovstvách sveta obsadilo deviatu priečku zo šestnástich účastníkov. Hoci sa im nepodarilo prebojovať  ani do štvrťfinále, jeden zo Slovákov urobil na celý florbalový svet obrovský dojem. Nejde o nikoho iného ako o slovenský florbalový supertalent Michala Dudoviča.

Len 17-ročný florbalista si v šiestich stretnutiach na konto pripísal 12 kanadských bodov za bilanciu 6+6 a v celkovej produktivite obsadil vynikajúce desiate miesto. Pripomíname, že šlo o majstrovstvá sveta vo florbale, kde sa zišla svetová špička najskúsenejších a najlepších florbalistov sveta.

Po novom sa veľkej pocty dostal aj od webovej stránky floorballtoday.com, kde ho zaradili medzi desiatku hráčov svetového šampionátu, ktorí mali najväčší vplyv na priebeh turnaja konajúceho sa v lotyšskej Rige 3. – 11. decembra 2016.

Len v 17 rokoch bol Michal Dudovič najlepším strelcom Slovenska. Jeho dvanásť bodov je nepochybne dobrý výkon. A Nielen to, v zápase o 9. miesto proti Lotyšsku strelil rozhodujúci gól. Je to hráč, ktorého si v budúcnosti určite všímajte!,“ napísal o ňom autor článu.

Košický hráč sa ocitol po boku svetových es ako čerství fínski šampióni Peter Kotilainen a Mika Kohonen. Vo výbere sa dostalo aj na vicemajstra Alexandera Galante Carlströma (Švédsko), Mikea Trolle Wedeho (Dánsko), Pascala Meiera (Švajčiarsko), Alexandera Rinefalka (Thailand), Mateusa Antoniaka (Poľsko), Matěja Jendrišáka (Česko) a Alexandera McVeya (USA).