Main Content

Minnesota nehrá podľa očakávaní. Tréner mladíkov vie, v čom je chyba

nedeľa, 20. november 2016 14:01 | Autor: De Fa

Minnesota nehrá podľa očakávaní. Tréner mladíkov vie, v čom je chyba
Minnesota nehrá podľa očakávaní. Tréner mladíkov vie, v čom je chyba | zdroj: © TASR

Tím Minnesota Timberwolves mal podľa viacerých expertov patriť medzi čiernych koňov súťaže. Príchodom skúseného trénera Toma Thibodeaua v kombinácii s talentom, ktorý má v tíme, je momentálna pozícia tohto klubu pre fanúšikov sklamaním.

Mladučký tím Timberwolves momentálne okupuje delenú desiatu priečku v západnej konferencii a bilancia 4-8 nie je pre tento tím a ambiciózneho trénera dostatočným uspokojením. V porovnaní s minulou sezónou vidno vo viacerých smeroch pokrok, avšak prevažuje počet zápasov, po ktorých sú nálady v kabíne rozpačité. Naposledy sa k tejto situácii vyjadril jeden z najskúsenejších hráčov v tíme „vlkov“ Ricky Rubio.

Zdá sa, že sa proste nevieme poučiť z našich chýb. Musíme spoločne prísť na to, ako to napraviť. V každom zápase zažijeme štvrtinu, v ktorej vybuchneme. Mali by sme sa naučiť sústrediť sa na celý zápas. Je to len jedna štvrtina každý zápas, ktorá nás delí od toho. kde chceme byť. Neviem povedať čím to je, ale poviem vám že to nie je sranda,“ Rubio narážal aj na tretiu štvrtinu zápasu proti Hornets, keď dovolili súperovi ovládnuť tento úsek hry v pomere 36-17 a v konečnom dôsledku potom v zápase prehrali 115-108.

Stále verím v to, že to môžeme zmeniť. Je to o nás, o hráčoch. Náš systém funguje, môžete to sami vidieť v zápasoch. Máme v tíme množstvo talentu, uvedomujeme si, že dokážeme súpera ohroziť viacerými spôsobmi. Avšak pokiaľ nezačneme hrať ako tím, je to len strata času. Keď sa nám niečo nepodarí, niektorí hráči sa potom snažia stať sa hrdinami a berú to na seba. Avšak vždy existuje východisko z každej situácie, chce to len hrať ako tím. Toto je zatiaľ najlepšie zoskupenie hráčov, v ktorom som za svoju kariéru v NBA mal možnosť pôsobiť. Veľmi ma to frustruje, keď si pomyslím, že takto mrháme svojim časom. Je na čase to zmeniť,“ zakončil svoje slová frustrácie španielsky reprezentant Ricky Rubio, ktorý sa vrátil po menšom zranení z úvodných zápasov.

Popol na hlavu si sype aj jedna z hlavných hviezd Minnesoty, Karl-Anthony Towns: „Musím toho urobiť viac ako doteraz. Všetky tieto prehry beriem na moje triko.“ V prípade tohto vyhlásenia treba kvitovať, že tak mladý hráč ako Towns, sa snaží negatívne veci zobrať na svoje plecia. Kto však sleduje zápasy tohto celku dobre vie, že práve jemu sa veľa toho vytknúť nedá a hrá často krát nad svoje možnosti a je obdivuhodné, ako v takomto mladom veku čelí omnoho skúsenejším súperom a dokáže sa presadiť.

Svoje k celej tejto situácii povedal aj tréner T-Wolves, Tom Thibodeau.

Máme v tíme hráčov, ktorí si už odohrali v tejto lige svoje. No aj napriek tomu robíme množstvo banálnych chýb od faulovania strieľajúcich hráčov, až po nezmyselné nahrávky a stratené lopty. Je to všetko o tom, či urobí hráč správne rozhodnutie. Čo je dobrá alebo zlá strela? Hráč musí vedieť, kedy má vystreliť a kedy nahrať. Hráči najprv musia poznať svoju úlohu a až potom sa tomu naplno začať venovať. Naozaj je to také jednoduché. Keď som prijal túto výzvu, samozrejme som rátal, že nastanú aj určité komplikácie. Ide mi len o to, aby som videl pokrok. Ide mi o to aby som videl snahu sa zlepšiť.

V zákulisí ligy sa už šepká, že Thibodeau je ochotný obetovať nejakú zo svojich mladých hviezd na to, aby priviedol do tohto tímu skúseného hráča, ktorého dobre pozná a ktorý bude príkladom jeho práce. Najčastejšie sa skloňuje meno Jimmy Butler, avšak sám si neviem predstaviť kto by v tom prípade opustil tím Minnesoty.

Zdroj: StarTribune