Main Content

Wade a Riley spolu stále nehovoria (nové skutočnosti o ich vzťahu)

štvrtok, 17. november 2016 12:12 | Autor: De Fa

Wade a Riley spolu stále nehovoria (nové skutočnosti o ich vzťahu)
Wade a Riley spolu stále nehovoria (nové skutočnosti o ich vzťahu) | zdroj: © TASR

Desiateho novembra odohral Dwyane Wade prvý zápas proti svojmu bývalému klubu Miami Heat. Pred zápasom sa opäť začalo diskutovať o vzťahoch medzi Wadeom a Patom Rileyom. Na povrch sa dostali niektoré zaujímavé skutočnosti zo zákulisia klubu a vynorili sa tým pádom aj ďalšie nové otázky, na odpovede ktorých sa možno dočkáme neskôr.

Faktom je, že po tom ako D-Wade opustil svoj materský klub Miami Heat, v ktorého drese strávil trinásť sezón a získal tri majstrovské tituly, veľa slov so svojim bývalým šéfom Patom Rileyom neprehovoril. Viac menej sa ich komunikácia prerušila pri rokovaní o novom kontrakte a rozdielnych názoroch o spoločnej budúcnosti.

Sám D-Wade hovorí, že Riley má hyper-súťaživú mentalitu a nemá zmysel ísť proti nemu. Pred zápasom proti svojmu bývalému tímu sa obával hlavne toho, ako ho domáci diváci príjmu.

Viem kto je Pat – nie je pre mňa žiadnym záhadným človekom. Poviem vám jedno. Ak ste neni s ním, ste tým pádom proti nemu. To je realita, tak to proste funguje a musíte to pochopiť. Ja som s tým zmierený na sto percent. Bol som tam 13 rokov. Zažil som mnoho hráčov, ako prišli do klubu a potom odišli, takže viem ako k nim potom pristupoval. Nečakám, že to v mojom prípade bude iné,“ povedal otvorene Wade v rozhovore pre Chicago Tribune.

Riley o svojom bývalom zverencovi veľa od júla nepovedal, s výnimkou toho, že mu zaželal „veľa šťastia“ v jednom z rozhovorov pre média. Pri príležitosti už spomenutého zápasu, kedy sa prvý krát stretli proti sebe tímy Heat a Bulls, redaktor NBA.com David Aldridge dostal možnosť šéfa Miami Heat trocha vyspovedať a položiť zopár zaujímavých otázok. Jednou z nich bola otázka, prečo sa Riley rozhodol po tom čo v roku 2014 odišiel LeBron James s tímu, nepodpísať Chrisa Bosha spolu s Dwayne Wadeom na maximálne kontrakty.

Ak by sme mali ešte raz možnosť spolu s Andym (p.a. Andy Elisburg je Senior Vice President of Basketball Operations a Generálny manažér tímu Miami Heat) buchnúť si ešte raz do stola a mali tú možnosť rozhodnúť sa opäť, po tom čo LeBron odišiel, ponúkli by sme Chrisovi Boshovi aj Wadeovi maximálne kontrakty. To je všetko, čo by som k tomu povedal. Urobili by sme to, no rozhodli sme sa tak ako sme sa rozhodli a namiesto toho sme sa Dwayneovi snažili povedať, že chceme mu doniesť pomoc do tímu avšak musíš sa opäť obetovať. To bolo zlé a už to viem. Mal som mu ponúknuť – my sme mu mali ponúknuť – to na čo mal nárok. Teraz je však už neskoro a teraz mám už na to takýto pohľad. Ale beriem to na seba. Ak by som mal možnosť to spraviť, spravil by som to. Avšak nestalo sa tak. Hovoril som, že potrebujeme k nemu ešte nejaký talent, no to si vyžadovalo aby sa niekto obetoval. Ako som už povedal, nezáleží na tom čo sa stalo, ide o to ako sa s tým vysporiadaš. Musím povedať, že my sme sa s tým už vysporiadali a myslím si že aj on.

Riley odpovedal aj na otázku týkajúcu sa Wadeovho návratu na Floridu a na to ako čaká, že ho fanúšikovia budú vnímať po tom, ako opustil ich obľúbený tím.

Budeme ho vždy milovať. Nikdy na neho nezabudneme. Keď počúvam skladbu od Willie Hutch - ´The Way We Were´ alebo The Dells - ´Always Together´ dojíma ma k slzám, keď si na neho spomeniem. Vidíte priznávam to aj napriek tomu, že som chladnokrvný Ír. A to som sa vyprofiloval z prostredia, ktoré bolo ovplyvnené zo strany môjho otca, mojich troch bratov, ktorí boli v armáde a potom športovci, prešiel som ôsmimi trénermi, ktorí boli tvrdé povahy. Verte mi, bola to tvrdá rana keď Dwyane odišiel.

Samozrejme v rozhovore, ktorý si môžete nájsť na oficiálnych stránkach NBA, sa toho dočítate viac a možno sa k niektorým zaujímavým názorom vrátime aj my. Avšak treba uznať, že Riley aj napriek mnohým kontroverziám a špekuláciám zostane jeden z najvýraznejších osobností na pozícii generálneho manažéra. Myslím si, že vzťah medzi oboma aktérmi bude vždy témou číslo jedna keď na seba narazia celky Heat a Bulls. Taktiež novinári budú neustále hľadať odpovede na nové skutočnosti, ktoré časom určite vyplávajú na povrch.

Zdroj: NBA, Chicago Tribune