Main Content

Jimmy Butler prehovoril o vzťahoch medzi bývalými spoluhráčmi

streda, 9. november 2016 13:01 | Autor: De Fa

Jimmy Butler prehovoril o vzťahoch medzi bývalými spoluhráčmi
Jimmy Butler prehovoril o vzťahoch medzi bývalými spoluhráčmi | zdroj: © TASR

O odchode dvojice Derrick Rose a Joakim Noah z tímu Chicaga Bulls sa už popísalo mnoho. Pred nedávnom sa však k tejto téme vyjadril aj Jimmy Butler, líder „býkov“, ktorí pre novú sezónu poskladali nové jadro tímu. Jimmy ozrejmil aké vzťahy mal s touto dvojicou pred tým ako obaja bývalí hviezdni hráči odišli do New York Knicks.

Obaja spomínaní hráči odišli postupne v dvoch fázach počas tohtoročného leta. Najprv niekdajšia tvár Chicaga Bulls - Derrick Rose si v rámci výmeny „zbalil kufre“ a sťahoval sa do tímu New York Knicks. Následne po pár týždňoch zlanáril Phil „The Zen Master“ Jackson do svojho tímu aj Joakima Noaha, ktorý bol v minulosti základným kameňom obávanej defenzívy Bulls, vtedy pod vedením Toma Thibodeaua. Pred blížiacim sa stretnutím medzi oboma celkami prezradil Butler aké vzťahy mal s touto dvojicou.

"S chalanmi sme mali rovnaké predstavy o tom, čo je dôležité pre to, aby náš tím bol úspešný. Vo viacerých veciach sme sa nezhodli a nedržali sme spolu. Problémom bolo aj to, že sme presne nevedeli aké máme úlohy v tíme. Hovorím to na rovinu, nech viete pravdu. Myslím si, že aj vy vnímate hlavne to, kto má aké schopnosti a preto sa všetci snažili každý večer ukázať čo v nich je a čoho sú ešte schopní.“

Butler pripustil, že v tejto sezóne budú jeho fanúšikovia od neho vidieť inú stránku jeho herného prejavu. V minulých sezónach sa skôr prezentoval priamočiarou hrou. Zmenou kádra a stratégie hry sa v tejto sezóne bude prezentovať viac pasívne-agresívnym štýlom. Následne túto svoju pohnútku vysvetlil, aby to nebolo zle chápané.

Volajte to ako chcete, ja pre to nemám vhodný výraz. Viedlo ma k tomu viacero faktorov. Niektoré veci už vnímam úplne ináč. Dokázal som sa poučiť zo svojich chýb ak som nejaké spravil. Jediné čo chcem, je víťaziť. Každý chce vyhrávať, nedovolím si tvrdiť opak, každý sa snaží zlepšovať sa a študovať túto hru. Nemôžem na nich dvoch povedať nič zlé, taktiež ani na Paua (Gasola). No teraz sa sústredím na niečo nové. Máme v tíme nových hráčov, a mne sa páči akým smerom sme sa vybrali.

Vedenie Chicaga Bulls ako náhradu za Rosea a Noaha priviedlo veľmi zaujímavé mená. Dwyane Wade sa vrátil domov a celé mesto ho prijalo s otvorenou náručou a taktiež o návrat medzi elitných hráčov sa bude snažiť Rajon Rondo. Mnoho expertov len neveriacky krútilo hlavami nad angažovaním tejto dvojice, keďže filozofia trénera Freda Hoiberga je založená na rýchlom pohybe lopty a hrozbou spoza trojbodového oblúka. Priznajme si, že Rondo ani Wade nie sú elitnými strelcami z väčšej vzdialenosti a taktiež potrebujú dosť často loptu vo svojich rukách. Veľkým otáznikom zostávala spolupráca tejto novej „veľkej trojky“ v Chicagu a to ako si podelia loptu na ihrisku. Po úvodných siedmych zápasoch sa ukazuje, že to môže fungovať a bilancia 4-3 dáva predpoklad na to, že Bulls by sa mali objaviť medzi najlepšími ôsmymi tímami vo Východnej konferencii.