Main Content

Kobe Bryant sleduje dianie v novej sezóne. Vyjadril sa aj k prezidentským voľbám

utorok, 8. november 2016 11:47 | Autor: De Fa

Kobe Bryant sleduje dianie v novej sezóne. Vyjadril sa aj k prezidentským voľbám
Kobe Bryant sleduje dianie v novej sezóne. Vyjadril sa aj k prezidentským voľbám | zdroj: © TASR

Kobe Bryant sa v jednom z rozhovorov priznal, že si nenechal újsť začiatok novej sezóny. Avšak myšlienku zahrať si opäť v zápasoch NBA bez rozpakov zavrhol.

Ani len na chvíľu som na to nepomyslel,“ odpovedal Bryant pri rozhovore s novinármi pred tým, ako odprezentoval svoj nový model topánok Nike pod názvom „Kobe A.D.“.

Je to divné, ale pred pár rokmi by som ani nepomyslel na to, že budem v takomto rozpoložení a basketbal mi nebude chýbať. Myslím to vážne, ani trocha mi to nechýba, za čo som vďačný, pretože tento môj prechod do bežného života je plynulejší a teraz si naozaj viem jednoducho basketbal sledovať a vychutnávať.

Bryant novinárom rozprával o tom, ako sa vrhol do nového biznisu hneď po tom ako oficiálne odišiel do „basketbalového dôchodku“ a v tomto období, ktoré trvá už 6 mesiacov, takpovediac pochoval svoje pocity profesionálneho basketbalistu. Preto sa rozhodol svoju novú sériu tenisiek, prvú od svojho konca aktívnej kariéry v NBA, pomenovať Dia de los Muertos, v preklade „Deň mŕtvych“, čím chcel dať najavo pochopenie prechodu tejto fázy svojho života, v ktorej sa ocitol v 38 rokoch.

Pre mňa to znamená, že som našiel rovnováhu v oboch veciach,“ vysvetľoval Bryant pri príležitosti Mexických prázdnin, ktoré sa slávia taktiež v Los Angeles. „Musíš jednoducho byť schopný nájsť rovnováhu medzi svetlom a tmou. Musíš vnímať aj to, že nás čaká smrť, aby si si mohol užívať život. Musíš jednoducho nájsť balans medzi oboma vecami a v obidvoch nájsť určitú krásu.

Na otázku ako intenzívne sleduje dianie v NBA, najmä niektoré neuveriteľné individuálne výkony, ktoré v úvodných zápasoch hráči predvádzali (Russell Westbrook, Anthony Davis či Kawhi Leonard) Bryant odpovedal: „Neušlo mi to. Nemôžem povedať, že som to všetko sledoval, ale keď som bol náhodou doma a mal som možnosť nejaký z týchto zápasov sledovať, tak som si ho pozrel. V podstate už akosi za tie roky viem aj povedať, že kto vyhráva a kto je väčšinou porazený. Musím uznať, že hráči hrajú neobyčajne dobre, čo je vzácne. Za normálnych okolností na začiatku sezóny musíš ešte trocha popracovať na tom, aby si sa opäť dostal do toho nasadenia a hernej pohody po dlhšej prestávke. V tejto sezóne je to iné a hráči okamžite vystúpili z toho dymu a predvádzajú svoju extratriedu. Nie je to vidno tak často.

Nakoniec novinári odbočili aj od basketbalu a keďže je Kobe Bryant ešte stále fenomén a mnohí mladí ľudia neustále sledujú jeho statusy na sociálnych sieťach a považujú ich za mienkotvorné, nevynechali ani horúcu tému prezidentských volieb v USA. Pýtali sa ho na to, čo si myslí o tom, že hráči ako LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade či Chris Paul na sociálnych sieťach otvorene podporujú svojich kandidátov a požadujú sa spravodlivosti.

Myslím si, že je to dobrý signál. O čo sme sa vždy snažili bolo, aby mladí ľudia pochopili, čo za následok môže mať ich rozhodnutie. Aby pochopili reálne problémy, ktoré v spoločnosti sú. Kto vám pomôže pochopiť tieto problémy? Jedna vec je hovoriť, že potrebujeme zmenu, ale vedia si potom ľudia predstaviť ako to bude vyzerať? Identifikovať tie otázky, za ktoré by sme mali hlasovať a pochopiť ich. Ak sa jedná o moju voľbu kandidáta, tak ľudia čo ma za tie roky spoznali vedia na koho stranu sa prikláňam – boh mu žehnaj. To je moja odpoveď.

Zdroj: ESPN, SN