Main Content

Niekedy je to na hranici, priznal Durant o tvrdosti hry súperov

piatok, 4. november 2016 10:51 | Autor: De Fa

Niekedy je to na hranici, priznal Durant o tvrdosti hry súperov
Niekedy je to na hranici, priznal Durant o tvrdosti hry súperov | zdroj: © TASR

Od tímu Golden State Warriors sa v novej sezóne čakala absolútna dominancia. Zatiaľ to však až tak ružovo nevyzerá, a podľa Draymonda Greena je za tým fakt, že tímy proti nim hrajú v porovnaní s minulou sezónou až veľmi fyzicky a rozhodcovia to ich súperom tolerujú.

Tímy sa nás snažia zastrašiť, ale to je v poriadku,“ posťažoval sa Green po zápase s Phoenixom Suns, ktorých porazili tesným rozdielom 106 – 100. „My sa však nenecháme zastrašiť!

Green nespomenul konkrétny tím alebo hráča, na ktorého svoje vyjadrenia smeroval. V prvých troch zápasoch nemal pocit, že by niekto pokúšal jeho trpezlivosť a skôr týmito vyjadreniami chcel poukázať na niektoré tvrdé zákroky a súboje na svojich tímových kolegov.

Všetko vraj vyplýva aj zo všeobecne preferovanej stratégie, ktorú niektoré tímy aplikujú v posledných sezónach práve na Warriors – zvýšenou agresivitou (niekedy aj na hranici fair-play) v každej obrannej pozícii, či už pri bránení hráča s loptou, alebo toho čo si vytvára pozíciu, snažiť sa ich vyviesť z ich zóny komfortu a dúfať, že ich to vyvedie z miery a prenesie sa to aj do ich hry.

Príkladom je napríklad situácia už zo spomínaného zápasu proti Suns, keď v druhej štvrtine došlo k tvrdšiemu súboju medzi útočiacim Stephenom Currym, ktorý po jednom zo svojich trojbodových pokusov dostal nepríjemný „strkanec“ od obrancu Brandona Knighta. Steph sa po tejto situácii ocitol na palubovke. Táto situácia mala skončiť faulom a možnosťou skompletizovať štvorbodovú akciu, avšak nestalo sa tak a píšťalka rozhodcov zostala nemá. Nahnevaný Curry vstal a sotil Knighta do prvej rady medzi divákov a tým aj zmaril možnosť rýchleho protiútoku súpera. Curry bol za túto odplatu odmenený osobnou chybou.

Kevin Durant si vyslúžil zas technickú chybu v zápase proti New Orleans Pelicans, po tom čo neustále dotieranie aktívneho Stephensona už nevydržal a sotil ho na zem (p.a. samozrejme Stephenson tomu taktiež pridal). Kevin Durant potom bol samozrejme novinármi oslovený, či taktiež nepociťuje, že by na jeho osobu bola vyvíjaná nadmerná agresivita zo strany obrancov po tom čo sa rozhodol prestúpiť do tímu Warriors.

Priznám sa, že zatiaľ som nikoho z nášho tímu nepočul sťažovať sa, ale keď tak nad tým rozmýšľam, súperi nám dávajú poriadne do tela. Niekedy je to naozaj už na hranici,“ odpovedal Durant. „V poslednom zápase to bolo naozaj citeľné. Suns nás chceli rozhádzať a tlačili na nás celý zápas. Ale my sme neprestali hrať našu hru, mali sme dobré tempo. Dokázali sme súpera zabrzdiť a odpovedať bodovou sériou a vytvárali sme si dobré strelecké pozície po celý večer. Môžete si hovoriť čo chcete. Stále musíte hrať.

Tím Golden State Warriors sa pomaly rozbieha, a začína postupne v zápasoch dominovať tak ako tomu bolo v minulej sezóne. Niektorí ich kritici čakali, že keď do svojho tímu cez leto dokázali zlanáriť Kevina Duranta, automaticky im to zabezpečí neporaziteľnosť. V rôznych diskusiách lietali rôzne bláznivé čísla a mnohí čakali, že zažijeme opäť historickú sezónu a dokonca že Warriors vyhrajú 82 zápasov v základnej časti. Samozrejme väčšina hráčov Warriors si tieto špekulácie vôbec nepripúšťali a sústredili sa na ten najhlavnejší cieľ – získať výhodu domáceho prostredia do Play-off (p.a. túto výhodu dosiahne najúspešnejší tím v NBA čo sa bilancie týka) a zostať zdravotne fit. Všetci akosi tušili, že úvod určite nebude ľahký a že si budú musieť na seba zvyknúť. Každým ďalším zápasom však Warriors ukazujú, že majú ešte veľké rezervy vo svojej hre a do začiatku Play-off je ešte dlhá doba, takže majú dostatok času na tom popracovať.

Zdroj: ESPN