Main Content

Chris Paul je pripravený dokázať, že je správny líder pre Clippers

streda, 2. november 2016 10:33 | Autor: De Fa

Chris Paul je pripravený dokázať, že je správny líder pre Clippers
Chris Paul je pripravený dokázať, že je správny líder pre Clippers | zdroj: © TASR

Tím Los Angeles Clippers odštartovali novú sezónu zápasom na palubovke Portlandu TrailBlazers. Kapitán momentálne úspešnejšieho celku z „Mesta Anjelov“ Chris Paul si spomenul, na svoju poslednú návštevu štadióna Moda Center.

Naposledy, keď Paul kráčal po palubovke tohto štadióna, kde hrajú svoje domáce zápasy hráči Portlandu, mal svoju pravú ruku v sadre a spoločnosť mu robila jeho najbližšia rodina a kamaráti. Sezóna sa pre neho skončila. Tím Clippers prišiel o svojho lídra a jeho ďalšia šanca na zisk vytúženého prsteňa šampiónov bola opäť v nedohľadne.

V ten večer odletel domov do Los Angeles a po tom čo prišiel, prebudil svoju ženu Jadu. Tá sa posadila a vypočula si všetky starosti a sklamania, ktoré ho ťažili.

Sedeli sme tam, a ja som rozprával. Potreboval som sa vyventilovať. Bol som poriadne frustrovaný, potreboval som to dať všetko zo seba. Nakoniec som jej povedal ´Po dnešku, to bude už len rehabilitácia´,“ hovorí Paul.

Po šiestich mesiacoch, po tom čo si Paul poranil svoju ruku v zápase číslo 4 proti TrailBlazers, jeho pozápasové pocity boli úplne odlišné.

Namiesto toho aby odišiel preč zo štadióna, na ktorý nemal najlepšie spomienky a mnohí by čakali, že opustí jeho priestory potichu a so sklonenou hlavou, stal sa pravý opak. Paul sa pohyboval so svojou rodinou v útrobách štadióna a rozdával úsmevy na každú stranu.

Clippers zaznamenali vo svojom otváracom zápase výhru 114-106 a v pozápasových vyjadreniach sa Paul sústreďoval hlavne na to, čo bolo iné ako na to, čo bolo podobné oproti minulej sezóne.

Veľký rozdiel bol hlavne v porovnaní lavičiek jednotlivých tímov. Lavička Clippers bola minulú sezónu jedna z ich najväčších slabín, pričom náhradníci Portlandu patrili v tejto kategórii medzi najlepších v lige. V tomto zápase to bolo opačne a Clippers jasne dominovali.

Veľkú pochvalu si vyslúžil aj ich výkon pod košom. Minulú sezónu boli doskočené lopty ich najväčšia slabina. V tomto stretnutí dokázali držať krok so súperom a udržať nerozhodný stav 48-48.

Posledná vec, ktorá bola badateľne iná oproti posledným vystúpeniam Clippers v minulej sezóne, bol ich zápal a bojovnosť. Nikdy sa táto vlastnosť nepovažovala za veľkú zbraň tohto tímu, avšak bolo cítiť, že na tejto stránke tím na čele s Docom Riversom cez leto zapracoval. Síce si niektoré zákroky a fauly vyslúžili hlasný nesúhlas s domácimi fanúšikmi, s ich sebaistotou to ale neotriaslo.

Paul zaznamenal v zápase dôležité strely, Blake Griffin, ktorý taktiež ako Paul musel minulý rok sezónu predčasne ukončiť pre zranenie, premenil dôležité trestné hody. Celý tím sa do zápasu poriadne zahryzol a až do konca súboja neupustil z nasadenia.

Bolo cítiť, že v našom výkone bola tá správna energia a tímový duch,“ povedal Paul na margo svojho tímu. „Dokázali sme ustáť všetky výstupy a pády. Prešli sme v tomto zápase všetkým. Bolo toho naozaj dosť a som rád, že je už po tom.

Paul, ktorý pri komunikácii s médiami vždy dbá na svoj prejav, sa od nadšenia takmer preriekol.

Prešli sme si ako jednotlivci aj ako tím v poslednej dobe rôznymi vecami, takmer sme skončili v ... viete aké slovo som chcel použiť. Ale to je už jedno, poďme sa proste sústrediť len na hru.

Od tímu Los Angeles Clippers sa po tom, čo sa jeho majiteľom stal multimilionár Steve Ballmer a neváhal investovať dve miliardy dolárov, čakajú veľké veci. Bohužiaľ v rozhodujúcich fázach sezóny sa im vždy prihodí niečo, čo im nabúra ich plán bojovať o majstrovský titul. Chris Paul po rokoch neúspešného ťaženia v Play-off začína čeliť kritike, že nie je ten správny líder pre tím a že nikdy nedosiahne výraznejší úspech. Táto sezóna je pre neho v mnohých ohľadoch kľúčová a chce všetkým svojím kritikom dokázať, že sú na omyle a že patrí medzi najlepších hráčov v NBA.

Zdroj: OCR