Main Content

Najlepší tanečník? Kevin Garnett! Wiggins odpovedal na otázky Fox Sports

streda, 26. október 2016 11:22 | Autor: De Fa

Najlepší tanečník? Kevin Garnett! Wiggins odpovedal na otázky Fox Sports
Najlepší tanečník? Kevin Garnett! Wiggins odpovedal na otázky Fox Sports | zdroj: © TASR

Andrew Wiggins je jedna z vychádzajúcich hviezd NBA. Dvadsaťjeden ročný mladík, ktorý pôsobí v tíme Minnesota Timberwolves, je pred novou sezónou plný optimizmu a verí, že konečne odohrá svoje prvé minúty v Play-off. Jednotka draftu roku 2014 a rovnako aj v tom istom ročníku najlepší nováčik ligy, verí, že v nasledujúcich rokoch môže hrať aj o titul.

Pozorovatelia a experti na NBA sa zhodujú, že v Minneapolise sa pripravuje niečo zvláštne a špeciálne. Vie to aj Andrew Wiggins, ktorý je pripravený zaradiť sa medzi najlepších hráčov ligy a stať sa ťahúňom mladého tímu Timberwolves. Karl-Anthony Towns (20r), Zach LaVine (21r) a Kris Dunn (22r) sú taktiež hráči, ktorí len rozvíjajú svoj potenciál a môžu svojou dravosťou a chuťou dosiahnuť niečo veľké.

Andrew Wiggins v zaujímavom rozhovore pre Fox Sports prezradil napríklad kto v tíme je najlepší tanečník, čo ho naučil Kevin Garnett, či aké je to pôsobiť pod jedným z najlepších trénerov v NBA.

FS: Tom Thibodeau sa stal novým trénerom tímu Timberwolves. Čo vo vás najviac zarezonovalo po vašom prvom vzájomnom stretnutí medzi štyrmi očami ?

AW: Je veľmi seriózny. Bez akýchkoľvek emócii mi povedal na rovinu, že chce vyhrať. Berie svoju úlohu veľmi vážne a zodpovedne. Vie čo chce, vybral si na to vhodných hráčov a urobil z nich ešte lepších. Chce od nás, aby sme boli pripravení hrať najlepšie ako vieme.

FS: Podľa viacerých názorov je váš tím akousi kópiou tímu Oklahoma City Thunder z roku 2011. Všetci cítite, že sa tu deje niečo špeciálne, avšak ako veľmi špeciálne myslíte že to môže byť? Teraz už váš tím nie je ten, proti ktorému je povinnosť vyhrať. Ste považovaní za čierneho koňa ligy. Ako zvládate tento tlak, keďže je to niečo nové?

AW: Je to dobrý tlak. Získali sme viac priestoru v národnom vysielaní, ľudia sa na nás budú pozerať, očakávania budú vysoké. Veľmi sa nám to páči. To je jedna z vecí, ktoré nás motivuje a povzbudzuje k tomu aby sme pokračovali ďalej a pracovali na sebe. Som veľmi súťaživý typ, a jediné na čom mi záleží je, aby som všetkým dokázal, že všetky ich očakávania, splníme.

FS: Pamätáš si ešte na ten okamih, kedy si si uvedomil „Ok, stanem sa profesionálom a jedného dňa si zahrám v NBA“?

AW: V poslednom ročníku na strednej škole. Akonáhle som prišiel do Ameriky (z Kanady) a hral som za Huntington Prep. Zrazu som zistil, že som číslo jedna v rebríčku najlepších prospektov v krajine – a vtedy som si povedal .... bože, toto je skutočné.

FS: Teraz trocha na odľahčenie. Kto je najlepším tanečníkom v tíme T-Wolves?

AW: Technicky už nie je na súpiske tímu, ale bezpochybne Kevin Garnett.

FS: No tak moment...Kevin Garnett vie tancovať?

AW: Je vážne dobrý!

FS: Dokonči jedným slovom moju nasledujúcu vetu. Najlepšie na živote v Minneapolis je...

AW: Je čisté.

FS: Ak by si mal možnosť doplniť do tímu jedného veterána, ktorý už je na dôchodku...hocikoho...kto by to bol?

AW: Kevin Garnett.

FS: Ak by si mal možnosť niekoho „Pozvať na plagát“ (p.a. Posterize dunk), cez koho by si chcel zavesiť?

AW: Určite by to bol môj chlapec JoJo Embiid z tímu 76ers. Nikdy sa mi ho nepodarilo dostať na univerzite, nastal čas, aby som to zmenil.

FS: Ktorá skladba ti dnes naposledy hrala v prehrávači, keď si sa pripravoval na tréning?

AW: Shyheim – Dear God

FS: Máš pre nás nejakú zaujímavú príhodu s Kevinom Garnettom, o ktorú by si sa s nami vedel podeliť?

AW: Nepoviem vám nič konkrétne. Naučil ma strašne veľa vecí a trikov, ktoré môžem použiť pri hre pod košom. Keď som tieto vedomosti využil a skóroval, pozrel som sa na neho a on na mňa zakričal – „NIEČO SOM ŤA NAUČIL !!!“

Zdroj: FoxSports