Main Content

Pierce kritizoval Duranta za prestup do Golden State. Green ho obhajuje

sobota, 22. október 2016 12:44 | Autor: De Fa

Pierce kritizoval Duranta za prestup do Golden State. Green ho obhajuje
Pierce kritizoval Duranta za prestup do Golden State. Green ho obhajuje | zdroj: © TASR

Odchod Kevina Duranta do jedného z najlepších tímov v súčasnosti Golden State Warriors je stále veľmi diskutovanou témou.

Jeho rozhodnutiu spojiť sa s tými najlepšími v celej lige, aby dosiahol svoj vytúžený titul šampióna, mnohí veteráni nerozumejú. Nedávno sa veľmi kriticky na adresu Duranta vyjadril aj Paul Pierce, no Draymond Green svojmu novému spoluhráčovi kryje chrbát.

Mohol som vypadnúť z Bostonu už dávnejšie, v časoch keď sa nám nedarilo, ale napriek tomu som to vydržal a zostal. Proste som cítil, že moja súťaživá povaha mi nedovolí pripojiť sa k mojim súperom a vytvoriť spoločný tím. Mám na mysli, že keď sa tvorí niečo nové, nový tím, nové ciele, nové výzvy je to v poriadku, ale prejsť ako konkurent do tímu, ktorý má už svoju filozofiu, korene, systém, to mi proste nesedí. To je proste môj pocit, niečo s čím sa neviem stotožniť. Avšak žijeme v novej dobe, to je proste nová generácia hráčov. Mám pocit, že týmto chalanom chýba ctižiadosť, súťaživosť ako to bolo za mojich čias. To je dôvod, prečo pravdepodobne takéto rozhodnutia uvidíme častejšie.“ Takéto slová vyslovil Paul Pierce v relácii SiriusXM NBA Radio a mnohí mu určite dali za pravdu.

O pár dní na to ako sa prehnala táto správa mediálnym spektrom, mal chuť sa vyjadriť nový spoluhráč Kevina Duranta, ktorý si už s nim zahral aj na OH v Riu 2016, Draymond Green. Ten je považovaný za srdce celého tímu Warriors a akéhosi hovorcu svojich spoluhráčov. Už neraz sa stalo, že keď cítil krivdu na niekoho zo svojich kamarátov, nemal problém do médií skritizovať hocikoho a dať tak najavo svoj názor. Pre Mercury News sa na margo tohto komentáru vyjadril nasledovne:

Zaujímalo by ma, koľko ešte potrvá to, že sa bude rozoberať stále dokola to isté. Zrazu majú všetci potrebu sa k tomu vyjadriť. Ako napríklad tento krát (Paul) Pierce. Chcel by som mu odkázať: ´Chlapče, nikto sa už nestará o to, čo si spravil alebo aké si mal dôvody. Jednoducho si daj pauzu.´ Každý má zrazu čo k tomu povedať a nakoniec prekrútia jeho slová (Kevina Duranta). Ako napríklad to, že teraz bude hrať za Warriors. OKC bol predtým jeho tím, my sme mali svoj tím. Potom prišiel sem. Nikto nerieši, keď prejde z Apple do Google. Nekonkurujú si náhodou aj oni? Nikto nehádže špinu na generálneho riaditeľa, keď opustí Apple a ide do Google. Ako hráč basketbalu ste v podstate ako generálny riaditeľ svojho biznisu. Vy ste ten biznis. Kevin Durant je veľký biznis. Je generálny riaditeľ toho biznisu. Takže keď sa rozhodol hrať basketbal za iný tím, je to rovnaké ako keď sa generálny manažér rozhodne odísť a zakotví niekde inde. Avšak v lige je bohužiaľ veľa hlúpych ľudí, ktorí si nemyslia, že to tak má byť. Nevnímajú to v širších súvislostiach. Vo svete sa takéto niečo deje dennodenne. Avšak ak sa to udeje v basketbale, tak je to už problém. Keď pracujete pre Apple, nemusíte byť súťaživý? Nechceli by ste ísť do Googlu? Aký je rozdiel medzi týmto a basketbalom? Je to vaša práca. Chcete pre seba vždy to najlepšie. A chcete to najlepšie pre svoj rodinný život a svoje šťastie. Nikto nemá právo ich za to kritizovať. Nerozumiem tomu. Nikdy tomu nebudem rozumieť. Avšak to som ja. A úprimne, vsadil by som sa, že v tejto lige nie je veľa súťaživejších typov hráčov ako som ja.

Nakoniec ešte Green prezradil niečo zo zákulisia ich tímu a to ako reaguje na rozruch okolo seba Kevin Durant.

Je sám sebou. Nikto o neho nemá obavy, že by to nezvládol. Smeje sa na tom, teda aspoň vtedy, keď som ho videl. Berie to ako vtip. Títo ľudia majú svoje deti, a pritom sa obávajú o to, ako tento dospelý chalan naloží so svojim životom. Mali by si dať pauzu.

 Draymond Green si už dávno vybudoval imidž tej kontroverznejšej osobnosti v lige. Preto aj jeho výroky bývajú často bez servítky a od srdca. Osobne sa už teším na súboje proti L.A. Clippers, a odvetu na ihrisku za tieto štipľavé komentáre. Vsadil by som sa, že v týchto vzájomných zápasoch budú mať čo rozhodcovia robiť aby vášne udržali v prípustnej miere.

Zdroj: Mercury News