Main Content

Chandler Parsons ako nový ''LeBron James'' v tíme Memphisu?

pondelok, 17. október 2016 12:36 | Autor: De Fa

Chandler Parsons ako nový ''LeBron James'' v tíme Memphisu?
Chandler Parsons ako nový ''LeBron James'' v tíme Memphisu? | zdroj: © TASR

David Fizdale pôsobil dlhých osemnásť rokov na pozícii asistenta trénera v rôznych destináciách. Tento rok sa konečne dočkal a tím Memphis Grizzlies sa stane jeho prvým klubom, ktorý povedie ako hlavný tréner. Je preto plný očakávania z novej príležitosti a nevie si vynachváliť talent, ktorý má k dispozícii v radoch tohto obávaného a nevyspytateľného celku.

Podľa zákulisných informácii práve David Fizdale sa mal pričiniť o to, aby počas leta tím Grizzlies zlanáril do svojich radov Chandlera Parsonsa. Ten si spravil vynikajúce meno v tíme Houston Rockets, odkiaľ putoval za peknou zmluvou do texasského tímu Dallas Mavericks a práve od tohto konferenčného rivala prišiel do Memphisu Grizzlies. Na odporúčanie nového trénera si vedenie Grizzlies dobre posvietilo na tohto hráča a po dôkladnej analýze si svoju novú akvizíciu nevie vynachváliť a vkladá do nej veľké nádeje. Taktiež tréner Fizdale na adresu Parsonsa nešetril chválou a vyjadril sa, že si ho vie predstaviť ako zastáva v jeho systéme podobnú úlohu ako LeBron James.

David Fizdale bol asistentom trénera v Miami Heat, práve za éry „Big 3“ a teda bol v dennom kontakte s King Jamesom. V jednom z rozhovorov pre ESPN poznamenal, že jeho súčasný zverenec a LeBron James majú veľmi veľa spoločného.

Keď som povedal, že chcem od neho, aby hral ako LeBron James, tak tomu tak bude,“ povedal Fizdale. „Naozaj by som ho chcel použiť na rovnakú úlohu, pretože v lige nie je veľa hráčov, ktorí majú pri rovnakých fyzických proporciách podobné zručnosti, a nie je preto dôvod, prečo by som mal zatvárať oči pred tým čoho je schopný, len preto, že jeho meno nie je LeBron James. Proste v ich schopnostiach sú si veľmi podobní.“

Pri mene Chandler Parsons sa väčšine z vás vybaví húževnatý mladík, ktorý je v obrane veľmi dotieravý a pre tím obetuje všetko. Porovnanie s Jamesom je pre mnohých možno dosť odvážne, avšak možno len preto, že Parsons nikdy nemal v tíme rolu lídra a bol skôr tá druhá až tretia možnosť v útoku. V tíme Memphisu Grizzlies by však popri Mikeovi Conleym a Marcovi Gasolovi mohol prevziať úlohu lídra.

Nie je to samozrejme žiaden letec ako LeBron, ale dokáže skvelo rozdávať lopty, dokáže strieľať aj trojky. Je dobre stavaný a preto dokáže protihráčov zobrať na chrbát a skórovať chrbtom ku košu. Vie sa skvelo pohybovať bez lopty, takže ho dokážem použiť pri rôznych akciách a usmerniť ho na hocijaké miesta na palubovke. Nechcem ho žiadnym spôsobom obmedzovať. Chcem proste vidieť ako ďaleko to s nim dotiahneme a potom na neho ušiť rolu, v ktorej pre nás bude najprospešnejší.... chcem aby som bol v jeho očiach tréner, ktorý mu verí a má v neho dôveru. Tréner, ktorý mu dá voľnosť na to aby sa prejavil a podľa toho mu určíme úlohu v našom systéme,“ poznamenal nakoniec Fizdale.

Parsons podpísal cez leto s Memphisom Grizzlies štvorročný kontrakt, ktorý mu zaručí 95 miliónov dolárov. Tento podpis prišiel pár mesiacov po tom, čo Parsons utrpel zranenie kolena, ktoré si vyžiadalo operáciu a sezóna v Mavericks sa tak pre neho predčasne skončila. Dvadsať sedem ročný hráč len nedávno znova začal zarezávať na basketbalovom ihrisku a má za sebou zopár tréningových jednotiek, avšak stále len s limitovanou záťažou. Nie je vôbec jasné, či stihne začiatok novej sezóny v NBA.

Zdroj: ESPN, RealGM