Main Content

Vychádzajúca superstar Minnesoty má len jeden cieľ: Postúpiť do play-off

pondelok, 19. september 2016 11:46 | Autor: De Fa

Vychádzajúca superstar Minnesoty má len jeden cieľ: Postúpiť do play-off
Vychádzajúca superstar Minnesoty má len jeden cieľ: Postúpiť do play-off | zdroj: © TASR

Pre tých, čo sledujú basketbal za veľkou mlákou pravidelnejšie, je meno Karl-Anthony Towns určite známe. Pre tých, čo nie, stačí v skratke povedať, že sa jedná o len 20-ročného mladíka, ktorý sa stáva každým zápasom, čo odohrá, väčšou osobnosťou ligy. Už po svojej prvej sezóne v NBA sa zaradil medzi najžiarivejšie vychádzajúce hviezdy.

Veľkú zásluhu na tom, že sa o tomto mladíkovi, ktorý pôsobí v drese Minnesoty Timberwolves, stále hovorí a píše má hlavne jeho prístup k médiám a k basketbalu. Pre veľa starších a skúsenejších hráčov je práve prístup Townsa naozaj vzorový a nielen hráčmi, ale aj expertmi na basketbal je Karl-Anthony Towns považovaný za nasledujúcu tvár NBA (p.a. myslené ako hráča, ktorého liga a médiá preferujú pre jeho profesionálny prístup a ako vzor pre mladších fanúšikov).

Nedávno poskytol zaujímavý rozhovor práve pre oficiálnu stránku NBPA (National Basketball Player Associatio´s website) a my sme z neho vybrali niekoľko zaujímavých odpovedí.

NBPA: Ako vnímaš to, že sa neustále zlepšuješ?

KAT: „Myslím si, že to bude ešte lepšie. Mal som celú sezónu na to, aby som sa mohol učiť od KG-ho (Kevina Garnetta). Cítim, že môžem byť oveľa lepší hráč. Mal som celú sezónu na to, aby som sa mohol učiť a celú sezónu som na sebe zažil, čo všetko musím do toho dať a čo všetko to obnáša. Preto aj cítim, že budem oveľa lepší líder z hráčskeho hľadiska. Budem zakladať na tom, čo som sa naučil v prvej sezóne a budem na tom stavať v nasledujúcom období mojej kariéry. Bude to určite úžasné.“

NBPA: Máte kvalitný tím. V Minnesote majú veľké očakávania.

KAT: „Našou úlohou je jednoducho ísť na palubovku a tvrdo drieť. Je to naozaj vzrušujúce, že ľudia veria, že máme šancu dosiahnuť niečo špeciálne, a my im to musíme dokázať. Teraz je to len na nás, aby sme trénovali a neustále hľadali spôsob, ako byť lepší.“

NBPA: Aké sú vaše osobné a tímové ciele pre nadchádzajúcu sezónu?

KAT: „Moje osobné ciele vychádzajú z cieľov celého tímu. Musíme sa prebojovať do Play-off. Musíme dosiahnuť niečo špeciálne, a je to teraz len na nás, aby sme pokračovali v tvrdej práci a na základe toho mali možnosť sa k tomu priblížiť čo najbližšie.

Tím Minnesoty Timberwolves zažil v poslednom období veľa zmien. Je prešpikovaný talentovanými hráčmi a po príchode úspešného trénera Toma Thibodeaua sa očakáva, že z tohto mladého a ambiciózneho celku vybuduje ašpirantov na titul. Samozrejme bolo by naivné myslieť si, že sa to podarí za jednu či dve sezóny, ale najdôležitejšiepre mladý a profilujúci sa tím je zažiť čo v najkratšom časovom úseku atmosféru a nasadenie v bojoch o titul šampióna NBA. Preto je aj prvoradá úloha každého mladého celku odohrať čo najviac minút v play-off zápasoch a tým naberať cenné skúsenosti.