Main Content

Serge Ibaka vysvetľuje, prečo sa veľmi teší na nových spoluhráčov

nedeľa, 18. september 2016 11:21 | Autor: De Fa

Serge Ibaka vysvetľuje, prečo sa veľmi teší na nových spoluhráčov
Serge Ibaka vysvetľuje, prečo sa veľmi teší na nových spoluhráčov | zdroj: © TASR

Serge Ibaka sa pripravuje na novú kapitolu svojej kariéry. Po tom, čo v predchádzajúcom pôsobisku v Oklahome bola jeho úloha čoraz menšia a občas to vyzeralo, že má len zohrievať lavičku, na Floride je pripravený opäť naštartovať svoju kariéru.

Možno bolo pre niekoho prekvapením, že Serge Ibaka zmenil svoje pôsobisko a na budúcu sezónu sa objaví v drese Orlanda Magic. Avšak samotný hráč bol na takúto možnosť pripravený.

Nikdy som nepožiadal o to, aby ma vymenili do iného klubu. Hovorím to preto, lebo v médiách sa toho veľa popísalo, hlavne o tom, že som nebol spokojný zo svojou úlohou v tíme. Mal som výstupný rozhovor s trénerom Billy Donovanom a generálnym manažérom Samom Prestim a oba dopadli dobre. Avšak celé je to stále veľký biznis. Každý musí robiť to, čo je pre neho najlepšie a preto som svojmu agentovi dal najavo, že chápem všetkým možným dôsledkom z tejto strany veci. Ja sa sústredím iba na basketbal. Ja som nie ten typ hráča, ktorý ide za kompetentnými a žiada o výmenu. Bol by som spokojný, keby som zostal v Thunder. Hrať v NBA bolo vždy mojim snom, a keby som hral niekde inde, to by ma nerobilo šťastným,“ povedal pre Sports Illustrated a pokračoval:

Práve teraz prežívam pocity ako keď som bol nováčik. Som plný očakávania z môjho pôsobenia v Orlande. Možno to pre niekoho znie divne, že som nadšený z toho, že som prešiel z tímu, ktorý bol vždy ašpirantom na titul do tímu, kde prebieha prestavba, do tímu, ktorý už štyri roky nebol v Play-off. Avšak budem teraz pôsobiť pod taktovkou Franka Vogela, trénera, ktorý si zakladá na obrane, čo je pre mňa veľmi vzrušujúce. Máme jadro tímu, ktoré je mladé, atletické a preto to bude zábava. Sme ako tímy za starých čias, ktoré boli drzé a išli do všetkého s veľkou vervou, preto sa už neviem dočkať, kedy konečne budem mať na sebe oblečený dres Magic v otváracom zápase.

Som vďačný Bohu za túto príležitosť. Som naozaj nadšený! Bude to ťažká úloha, vôbec to nebude ľahké. Ja sa budem snažiť pracovať tvrdo, tak ako ma to naučili Russ (Westbrook) a KD (Durant). Neviem sa dočkať, kedy už budem hrať pred našimi fanúšikmi v Orlande. Ani si neviete predstaviť, aký som šťastný, že odchádzam z jedného mesta čo miluje basketbal do druhého ?! A ďalšia skvelá správa je, že som v blízkosti Disney Worldu --- poznám svoju desať ročnú dcéru Ranie veľmi dobre, zamiluje si to tu. Som naozaj rád, že si zahrám taktiež s mladými podkošovými chalanmi v Orlande. V tomto tíme je naozaj veľa talentu. Budeme túto sezónu doslova lietať po palubovke. Hľadím do predu a predstavujem si ako spolu budeme pracovať. Som už úplne iný hráč ako keď som prišiel do tejto ligy. Pochopil som, že je na čase, aby som prijal novú úlohu. Teraz sa už môžem považovať za veterána.

Treba uznať, že Serge má pravdu. Keď sa pozrieme na súpisku tímu Magic, zbadáme, že tento tím je plný talentu ale zároveň aj dravosti – Aaron Gordon, Mario Hezonja, Elfrid Payton, Bismack Biyombo, Jeff Green, Nikola Vucevič či Evan Fournier. Magic sa stanú definitívne tímom, ktorý bude baviť svojich fanúšikov.