Main Content

Chris Bosh má pre svojich priaznivcov dobré správy

streda, 7. september 2016 13:31 | Autor: De Fa

Chris Bosh má pre svojich priaznivcov dobré správy
Chris Bosh má pre svojich priaznivcov dobré správy | zdroj: © TASR

Fanúšikovia Miami Heat zažívali v posledných rokoch jeden šok za druhým. Najprv Odchod LeBrona Jamesa po jeho úspešnom ťažení v ich drese, potom následne dlhodobá absencia Chrisa Bosha a počas tohto leta odchod ich najväčšej legendy klubu Dwyane Wadea. Avšak predsa len ich môže potešiť aspoň jedna správa.

Chris Bosh je opäť na palubovke. Zatiaľ iba počas tréningového procesu, avšak chcel, aby o tom všetci jeho fanúšikovia vedeli. Hráč, ktorý si počas svojej kariéry zahral 11 krát v All-star Game, vyhral dva majstrovské tituly a je najlepším plateným hráčom tímu Heat, dáva nádej na návrat na palubovky hneď od úvodu novej sezóny.

C-Bosh už oslávil tridsiate druhé narodeniny, avšak prakticky od rozpadu veľkej trojky v Miami Heat ho trápia zdravotné problémy. Diagnostikovali mu krv v pľúcach a prakticky preto nenastupoval už od All-star prestávky v minulej sezóne. Pre denník Sun-Sentinel sa vyjadril nasledovne: „Uvedomujem si, že som bol mimo nejaký ten čas, avšak chcem len povedať, že som späť. Každý sa ma neustále pýta, či som si istý. Áno som si istý. Absolútne. Verím si.

Bosh zverejnil pre médiá video zo svojho tréningu, v ktorom strieľa po tom ako absolvuje sériu behu a driblingu po ihrisku. Rovnaké cvičenia zakončuje strelou spoza trojbodového oblúka. Ľudia, ktorí toto video pozerali a poznajú tohto hráča, museli uznať, že by bol pre svoj tím určite veľkou oporou a pomocou. Veď nie nadarmo je stále najskúsenejší hráč, ktorý ostal v tíme.

Bosh na videu, ktoré zverejnil vystupuje sám, bez žiadnych spoluhráčov z tímu Heat. Väčšina jeho spoluhráčov trénuje v AmericanAirlines Arene, pričom oficiálne tím Miami Heat otvorí svoj predsezónny kemp 27. septembra a následne o týždeň neskôr absolvujú prvý prípravný zápas.

Chrish Bosh dúfa, že do tohto termínu bude zdravotne aj kondične fit a bude môcť absolvovať zo svojimi novými spoluhráčmi čo najviac spoločného času na palubovke. Bola by to určite veľmi pozitívna správa nielen pre jeho fanúšikov a priaznivcov tohto tímu, ale aj pre ligu celkovo.

Nie je to tak dávno, čo lekári predpovedali Chrisovi Boshovi, že s takouto diagnózou si už basketbal na profesionálnej úrovni nezahrá a že bude rád ak ho to neobmedzí na obvyklom spôsobe života.

odľa posledných informácii však táto reakcia Chrisha Bosha a uverejnené video má aj iný dôvod. Žurnalista Barry Jackson z denníka Miami Herald priniesol teóriu, opierajúcu sa o rozhovor s Boshovou manželkou Adrienne, že vedenie Heat sa snaží udržať úmyselne jej manžela mimo hru a sú za tým ekonomické dôvody. Ak by sme túto teóriu chceli potvrdiť alebo vyvrátiť, musíme si naštudovať všetky pre a proti a taktiež čo by sa muselo udiať.

Chris Bosh by mal zinkasovať 25.3 milióna dolárov v sezóne 2017/18 a 26.8 milióna dolárov v sezóne 2018/19. Ak by vedenie Heat udržalo Bosha mimo hru ešte jednu sezónu, znamenalo by to, že by si mohli uplatniť odpísanie jeho kontraktu zo svojho platového stropu na základe jeho zdravotných problémov a prakticky anulovanie zvyšného kontraktu na takmer 53 miliónov dolárov.

V pravidlách ligy je na takúto výnimku jasne stanovený postup a musia sa dodržať určité pravidlá. Anulovanie Boshovho kontraktu by sa udialo jedine za tých okolností, že by doktor, ktorého poverí samotná liga a hráčska asociácia, po vyšetrení hráča musel vysloviť jednoznačný verdikt. Ten by mal byť v znení, že musí ukončiť kariéru alebo ho zaradí do kategórie nespôsobilý, ktorý môže hrať iba na vlastné riziko.

Po týchto informáciách však samotný majiteľ klubu Micky Arison vyjadril Boshovi podporu a na sociálnej sieti zverejnil odkaz, v znení, že sa nevie dočkať kedy sa CB objaví v tréningovom kempe tímu. Samozrejme ak by sa to podarilo a Chris by sa opäť plnohodnotne vrátil na palubovky, bol by to ďalší krásny príbeh do kroniky športovcov, ktorí sa nevzdali aj napriek nepriazni osudu a vrátili sa v plnej sile späť.