Main Content

Kobe Bryant sa dočkal veľkej pocty. Jeho fanúšikovia budú prepisovať kalendár

utorok, 6. september 2016 11:37 | Autor: De Fa

Kobe Bryant sa dočkal veľkej pocty. Jeho fanúšikovia budú prepisovať kalendár
Kobe Bryant sa dočkal veľkej pocty. Jeho fanúšikovia budú prepisovať kalendár | zdroj: © TASR

Kobe Bryant je v súčasnej dobe nielen v Spojených štátoch Amerických ale aj vo svete meno, ktoré pozná hádam každý. Píšu o ňom noviny, hudobníci ho spomínajú vo svojich skladbách, neustále sa o ňom diskutuje ako o jednom z najlepších basketbalistov v histórii tohto krásneho športu. Nedávno sa mu však dostavila ďalšia veľká pocta.

Aby sme vás dlho nenaťahovali, tak si môžete zapísať dátum 24. august ako deň Kobeho Bryanta. Je to veľmi výstižné, že táto pocta padla práve na spomínaný dátum (24.8.), pretože tí, ktorí sledujete život tohto fenomenálneho basketbalistu dobre viete, že práve čísla 24 a 8 sú čísla, ktoré nosil na drese počas svojej bohatej kariéry. Pochopiteľne tento deň sa nebude oslavovať oficiálne v celých spojených štátoch, či inde vo svete, no sláviť ho budú obyvatelia Los Angeles, teda mesta, kde Kobe strávil celú svoju 20 ročnú aktívnu hráčsku kariéru.

Kobe aj so svojou rodinou boli pri tejto príležitosti pozvaní do známej City Hall, aby sa zúčastnili slávnostnej ceremónie a prijali túto poctu.

Počas rozhovoru pre médiá si stihol Bryant aj zažartovať. Jeho manželka Vanessa čaká tretiu dcérku a Kobe, ktorý je už na zaslúženom dôchodku, poprosil svoje dve dcérky, Nataliu a Giannu, aby mu jej potom pomohli spoločne vysvetliť, prečo je deň pomenovaný po ňom. „Pravdepodobne nebude ani tušiť, že som teraz celkom dobrý basketbalista,“ zavtipkoval Kobe.

Stovky fanúšikov si nenechali ceremoniál újsť, aby videli Kobeho osobne. V dave bolo vidieť mnoho dresov práve s legendárnymi číslami 8 a 24, zatiaľ čo taktiež bolo vidno veľa rôznych oslavných transparentov. Po tom, čo sa Bryant pripojil k radnému José Huizarovi, ktorý bol taktiež autorom tohto návrhu, dav začal búrlivo tlieskať a skandovať. Kobe Bryant pred nedávnom oslávil 38 rokov a prežil viac ako polovicu svojho života práve v Los Angeles. Počas slávnostného ceremoniálu bol taktiež poctený ďakovnou rečou, pričom bola vyzdvihnutá jeho oddanosť tomuto mestu a pomoc, ktorú prostredníctvom nadácie ´Kobe and Vanessa Bryant Family Foundation´ poskytli sociálne slabším občanom tohto mesta a ľuďom bez domova.

Kobe sa zdôveril, že sa teraz konečne môže venovať tomu, na čo nemal počas náročných sezón v NBA čas. Rodina je samozrejme na prvom mieste avšak vysvitlo, že Kobe je aj vášnivý filantrop a rád rozbieha ambiciózne projekty. O tom, že uvoľnil zo svojho kapitálu 100 miliónov dolárov na investovanie do rôznych projektov sme vás už pred nedávnom informovali. Bryant na margo tejto jeho novej kapitoly poznamenal: „ Je to len proces, ktorý trvá už posledných 17 rokov....snažil som sa vždy prísť na to, čo bude nasledovať...