Main Content

Prešov blízko postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov

nedeľa, 4. september 2016 00:05 | Autor: TASR

Prešov blízko postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov
Prešov blízko postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Prešov 3. septembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v semifinále kvalifikačného turnaja Ligy majstrov nad luxemburským tímom Red Boys Differdange 38:32 a postúpili do finále domáceho turnaja.

V priamom súboji o postup do hlavnej fázy Ligy majstrov sa Prešovčania stretnú s RK Gorenje Valenje. Slovinský tím si v prvom semifinálovom zápase poradil s fínskym Riihimaen Cocks 28:25. Finále turnaja v prešovskej Tatran handball aréne je na programe v nedeľu o 16.15, o tretie miesto sa bude hrať už od 13.30.

kvalifikačný turnaj Ligy majstrov, 2. semifinále:

Tatran Prešov - Red Boys Differdange 38:32 (19:17)

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Braznik - Rábek 9, Šárpataky, Humeňanský, Hrstka 9, Krok 2, Sadovij 1, L. Urban 1, Pekár 1, Číp 6, Peskov 1, Vucko 2, Jankovič 4, Páleš 1, najviac gólov Differdange: Kratovič 8, Knez 6, Hoffman 5, rozhodovali: Mitrevski, Todorovski (obaja Mac.), vylúčení: 5:1, ŽK: 3 - 1, 7 m hody: 3/2 - 7/5, 1200 divákov.

Hostia začali lepšie a dostali sa do vedenia 1:0 i 2:1, ale potom už tempo hry diktoval slovenský majster. Do 15. minúty sa Tatranu podarilo získať pohodlný 5-gólový náskok, keď na priebežných 10:5 upravil Srb Jankovič. V ďalšom priebehu prvého dejstva síce luxemburský tím viackrát znížil, ale Prešovčania boli v útoku dostatočne efektívni na to, aby držali súpera na 3-4-gólový rozdiel. V závere prvej tridsaťminútovky hostia znížili a do kabín sa išlo za dvojgólového náskoku Tatrana - 19:17.

Na hosťoch bola v úvode druhej časti viditeľná snaha o vyrovnanie, ale obranná hra domácich bola účinná. Prešovčania opäť odskočili súperovi na rozdiel piatich gólov a pred vlastnými fanúšikmi išli za víťazstvom sebavedomým krokom. V závere zápasu ich náskok narástol až na sedem gólov, keď sa Hrstka svojím deviatym presným zásahom v zápase vyrovnal strelecky rovnako disponovanému Rábekovi.

Hlasy (zdroj htatranpresov.sk):

Rastislav Trtík, tréner Tatrana Prešov: „Dnes sme odohrali pohodový zápas. Príležitosť dostali všetci hráči s výnimkou Carapkina. Zakrývali sme určité zdravotné hendikepy, ktoré nás trápia. Som rád, že sme to zvládli bez ťažkostí a splnili úlohu favorita. Ďakujem divákom za podporu a tešíme sa na finále.”

Marek Páleš, pivot Tatrana Prešov: „V prvom polčase sme hrali 20 minút celkom slušne, ale potom sme stratili koncentráciu. Cez prestávku nás tréner nabádal, aby sme do hry zapojili srdce, čo sa v druhej časti hry aj ukázalo. Ďakujeme súperovi za jeho korektnú hru a dúfam, že aj v nedeľu to zvládneme rovnako úspešne ako dnes.”

1. semifinále:

RK Gorenje Valenje - Riihimaen Cocks 28:25 (16:14)

Najviac gólov: Mitrovič 7, Medveď 5, Cehte 4 - Tamminen 6, Novoselov 4, Kovalenko 4, rozhodovali: I. Covalciuc, A. Covalciuc (obaja Mold.), vylúčení: 4:4 na 2 min., 7 m hody: 3/2 - 3/2, 180 divákov.

Ďalší program kvalifikačného turnaja, nedeľa:

o 3. miesto:

Riihimaen Cocks - Red Boys Differdange, 13.30

finále:

TATRAN PREŠOV - RK Gorenje Valenje, 16.15