Main Content

Kobe Bryant dlho na dôchodku nevydržal

sobota, 27. august 2016 10:27 | Autor: De Fa

Kobe Bryant dlho na dôchodku nevydržal
Kobe Bryant dlho na dôchodku nevydržal | zdroj: © TASR

Určite nikoho z vás neprekvapí, keď vám oznámime, že Kobe Bryant nesedí vo svojej vile nad Hollywoodom čmachtajúc si nohy v bazéne. Veruže nie. Pravda je taká, že aj napriek tomu, že zavesil basketbalové tenisky na pomyselný kliniec a basketbal na profesionálnej úrovni si už asi v živote nezahrá, stále je aktívny v iných smeroch.

Podľa najnovších správ Kobe Bryant aj so svojim obchodným partnerom Jeffom Stibelom uvádza na trh fond rizikového kapitálu v celkovom objeme 100 miliónov dolárov. Názov tohto fondu by mal byť jednoduchý – Bryant Stibel a mal by hlavne slúžiť na investovanie do oblasti technológii, médií a dátových firiem.

Túto informáciu priniesol Dennis Bermal, žurnalista časopisu Wall Street Journal a dodáva, že Kobe Bryant sa do tohto plánu samozrejme nepustil zo dňa na deň a len z nejakého rozmaru. Túto svoju podnikateľskú činnosť konzultoval už dlhšiu dobu a pre realizovanie svojho plánu si starostlivo vyberal spoločníka. Jeff Stibel je 43-ročný dlhoročný podnikateľ a investor, ktorý sa s Bryantom spoznal cez spoločného priateľa, ktorý ich predstavil. Ich firma bude mať sídlo v Los Angeles.

Bryant a Stibel spolu investujú už od roku 2013 do spoločných projektov, ktorých bolo dovedna pätnásť. Súčasné investície zahŕňajú webovú športovú stránku The Players Tribute, návrhy videohier od Scopely, služby spoločnosti LegalZoom, firmu zameriavajúcu sa na telemarketing a ich software RingDNA aich investícia tiež zahŕňa spoločnosť Juciero, ktorá sa špecializuje na domáce odšťavovanie. Avšak až po Bryantovom odchode do dôchodku spolu podnikli dlho diskutovaný krok a vytvorili spoločný fond. Do tohto fondu jedna aj druhá strana prispela spoločne po 100 miliónov dolárov a plánujú tieto peniaze preinvestovať v nasledujúcich rokoch, pričom neplánujú pribrať ďalších investorov do svojej spoločnosti.

Ak po prečítaní týchto riadkov odhadujete, že teraz Bryant úplne zavrhne na basketbal, ste tiež našťastie na omyle. Kobe takmer pravidelne každý deň organizuje tréningy s mladými hráčmi, ktorí hrajú v NBA a pomáha im zlepšiť sa. Samotný hráč na toto „odhalenie“ zareagoval slovami: „Ak by ste sa ma na to opýtali pred desiatimi rokmi, odpovedal by som asi slovami, že musím vyhrávať. Avšak čím už je človek starší, pozerá sa na tieto veci z inej perspektívy. Dnes ma robí šťastným to, keď pomáham iným byť úspešní. Naozaj ma to baví a dúfam, že mi to ostane naveky. Verím v to, že potom to oni spravia rovnako ako ja pre ďalšie generácie.

Na koniec pripomíname jeden zaujímavý prieskum zárobkov, ktorý priniesol renomovaný časopis Forbes. Podľa ich výpočtov Kobe Bryant počas svojej 18 ročnej hráčskej kariéry zarobil približne 680 až 760 miliónov dolárov, čisto len svojou hráčskou zmluvou s Los Angeles Lakers a predajom topánok, dresov a oblečenia jeho značky. To znamená, že aj keby sa jeho investícia nevydarila, stále by sa nemusel strachovať o strechu nad hlavou.

Zdroj: Forbes, Wall Street Journal