Main Content

Nový Olajuwon si konečne zahrá v NBA. Philadelphia je plná očakávaní

piatok, 26. august 2016 13:15 | Autor: De Fa

Nový Olajuwon si konečne zahrá v NBA. Philadelphia je plná očakávaní
Nový Olajuwon si konečne zahrá v NBA. Philadelphia je plná očakávaní | zdroj: © TASR

Aj napriek tomu, že v NBA neodohral ešte ani minútu, hlavne kvôli zraneniam, hráč tímu Philadelphia 76ers, Joel Embiid zostáva stále veľmi diskutovanou témou. Dopomáhajú tomu aj jeho tréningy, ktoré prostredníctvom sociálnych sietí kolujú po internete a treba uznať, že v nich tento hráč pôsobí naozaj dominantne.

V drafte roku 2014 sa Sixers z tretieho miesta rozhodli siahnuť po zázračnom chlapcovi z Afriky. Joel Hans Embiid, ako znie jeho celé meno, strávil jeden rok na univerzite v Kansase a viedol si naozaj dobre. Avšak počas záverečného turnaja si privodil zranenie, ktorého následky ho odstavili na ďalšie dva roky. Pred týmto všetkým však tento hráč figuroval v reportoch väčšiny skautov, ktorí mali pri jeho mene poznámku „druhý Hakeem Olajuwon“. Talent, aký sa rodí raz za desať rokov a 76ers majú v ňom stále veľkú nádej pre budúcnosť svojho klubu.

Radostná správa pre všetkých jeho fanúšikov a hlavne fanúšikov Philadelphie znie, že podľa najnovších správ je Joel Embiid pripravený na svoj súťažný debut v drese 76ers a to pochopiteľne vytvára veľký rozruch a očakávania.

Reportér ESPN, Zach Lowe, nedávno vyspovedal práve trénera Philadelphie, veľmi charizmatického a vždy pozitívne naladeného Bretta Browna a zaujímal ho hlavne pokrok už spomínaného hráča.

Práve som dotrénoval s Joelom. Pred trištvrte hodinou sa skončil náš tretí deň spoločného tréningu v rade. Môžem povedať, že fyzicky aj psychicky to smeruje tým správnym smerom. Dokonca aj nedávne lekárske prehliadky dopadli skvelo. Sme všetci jednoducho plní očakávaní,“ povedal reportérovi tréner Brown.

Ďalšia otázka smerovala na konkrétny dátum, kedy by sa mal teda Embiid konečne dočkať svojho debutu v drese Philadelphii, a či je vlastne pripravený. Odpoveď trénera bola okamžitá a bez zaváhania: „Áno, je.“ Svoj debut by si mal odbiť v prípravnom zápase proti Bostonu Celtics, ktorý by sa mal uskutočniť 4. októbra.

Joel Embiid je určite obrovský talent a napriek jeho dva a pol ročnej absencii zapríčinenou zraneniami chrbta a kolena, ho nemožno ignorovať . Aj keď sa v útoku určite bude ešte chvíľu hľadať, ako to býva pravidlom pre každého hráča, ktorý sa po prvý krát postaví na palubovku a zahrá si najprestížnejšiu basketbalovú ligu sveta, jeho prítomnosť v obrane bude citeľná od prvých sekúnd a nebude určite žiadnou náhodou ak sa tento hráč objaví medzi najlepšími obrancami celej NBA.  Ak sa mu budú vyhýbať v najbližších rokoch vážnejšie zranenia, tak risk, ktorý niekdajšie vedenie Sixers na čele so Samom Hinkelom podstúpili, sa určite vyplatí.

V kombinácii talentu – Noel, Okafor, Sarič, Simmons či Covington by sa mala čierna éra tohto tradičného a prestížneho klubu skončiť. „Momentálne je naozaj cítiť ako sú ľudia v našom meste pozitívne naladený. Myslím si, že každý je nadšený a plný očakávania,“ poznamenal nakoniec Brett Brown.

Je zrejmé, že je to len ďalšia fáza, ďalší stupienok bližšie k tomu ako chceme stavať náš program do budúcna. Máme v tíme fantastických mladíkov, ktorí sú nesmierne talentovaní a sú len kúskami celého toho puzzle, ktoré staviame dokopy. Jednoducho všetci v Philadelphii sú z toho nadšení.

Možno sa to neudeje za sezónu či dve, ale ich potenciál nemá hraníc a preto netreba byť prekvapený, keď na budúcu sezónu bude tento klub bojovať o play-off.

Zdroj: PhilyMag