Main Content

Juventus Turín sa zameral na dvojicu hráčov Chelsea

streda, 6. júl 2016 13:30 | Autor: Jakub Vaverka

Juventus Turín sa zameral na dvojicu hráčov Chelsea
Juventus Turín sa zameral na dvojicu hráčov Chelsea | zdroj: © TASR

Nie je tajomstvom, že obchodné vzťahy medzi Chelsea FC a Juventusom Turín sú nadpriemerné, oba kluby spolu radi spolupracujú. Najnovšie sa objavili informácie, že šampión Serie A by rád získal zo Stamford Bridge dvojicu futbalistov.

Juventus Turín má v nasledujúcej sezóne smelé ciele, rád by obhájil taliansky titul a vážnejšie prehovoril do bojov o prestížnu trofej z Ligy majstrov. Vedenie Starej Dámy by vraj svoj tím rado posilnilo predovšetkým v stredovej formácii. Navyše, ak odíde hviezdny Francúz Paul Pogba, o ktorého sa bije celá futbalová Európa, tento krok bude nevyhnutný.

Renomovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio na svojej internetovej stránke uviedol, že by Zebry radi získali zo Stamford Bridge hneď dvojicu hráčov. Konkrétne sa jedná o kolumbijského reprezentanta Juana Cuadrada, ktorý v minulej sezóne v Turíne hosťoval a patril medzi najlepších hráčov bielo-čiernych. Po sezóne sa však vrátil do Chelsea, ktorá vraj za jeho služby požaduje 24 miliónov eur.

Druhým futbalistom, ktorého sa Juventus snaží z Chelsea získať je srbský stredopoliar Nemanja Matič. Matičovi minulý ročník vôbec nevyšiel,  v sezóne 2014/2015, v ktorej sa The Blues stali majstrami Anglicka však patril medzi najlepších futbalistov v celej Premier League.  27- ročného štítového záložníka si mal do tímu vyhliadnuť kouč Starej Dámy Massimiliano Allegri.

Juventus k dnešnému dňu získal do stredovej formácii kvalitných hráčov, prišli Miralem Pjanič a Mario Lemina, avšak manažment talianskeho šampióna chce v posilňovaní pokračovať. Chelsea mala záujem o stopéra Juve Leonarda Bonucciho, preto existuje možnosť, že okrem finančnej čiastky môže do Londýna ako súčasť dohody putovať aj skúsený taliansky reprezentant.