Main Content

Ondrej Duda blízko prestupu do elitného talianskeho klubu

pondelok, 4. júl 2016 10:03 | Autor: Filip Chudý

Ondrej Duda blízko prestupu do elitného talianskeho klubu
Ondrej Duda blízko prestupu do elitného talianskeho klubu | zdroj: © TASR

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda je po európskom šampionáte na roztrhanie. V Poľsku už dokonca referujú o tom, že kam a za koľko prestúpi. Má to byť dokonca jeden z top prestupov histórie poľskej ligy.

Ondrej Duda strelil náš historicky prvý gól na európskom šampionáte, možno aj preto sa v minulých týždňoch spájal s viacerými klubmi. Najprv sa hovorilo o AS Rím, neskôr o SSC Neapol, pričom sa spomínali tiež Bologna a Chievo Verona. No portál weszlo.com vyšiel so správou, že Duda je blízko prestupu do Fiorentiny.

A nielen to, podľa tohto webu je prestup už na spadnutie. „Ak dostaneme na papieri formálny návrh takých podmienok, o akých sme sa rozprávali, transfer je veľmi reálny,“ vyjadril sa o tomto prestupe pre weszlo.com prezident Legie Varšava Boguslaw Lesnodorski. Vraj ak ani jedna zo zainteresovaných strán nezmení svoj názor, celý prestup sa čoskoro uskutoční.

Duda by sa mal stať jedným z najdrahších hráčov v histórii poľskej Ekstraklasy, keď aj s prípadnými bonusmi by sa odstupné pre Legiu malo vyšplhať na štyri až päť miliónov eur, píše sa ďalej na weszlo.com. Pre Legiu by to teda bol pekný zisk, keďže z Košíc Dudu kúpila za približne 300 000 eur, no východniari by zrejme mali teraz k tomu získať nejaké percentá z ďalšieho prestupu. Ak povedzme iba 10 percent, aj tak to bude viac, ako za celý predchádzajúci transfer.