Main Content

Máme ďalšiu miestenku do Ria. V tomto športe sme ju získali po dlhých 12 rokoch (Rozhovor)

piatok, 22. apríl 2016 12:56 | Autor: Silvia Petrašková

Máme ďalšiu miestenku do Ria. V tomto športe sme ju získali po dlhých 12 rokoch (Rozhovor)
Máme ďalšiu miestenku do Ria. V tomto športe sme ju získali po dlhých 12 rokoch (Rozhovor) | zdroj: © TASR

Slovenské akvabely Naďa Daabousová a Jana Labáthová vybojovali pre Slovensko v synchronizovanom plávaní po dlhých 12 rokoch účasť na LOH v Riu de Janeiro.

Slovenské synchronizované plávanie sa dočkalo a po LOH v Aténach v roku 2004 vďaka svojim úspešným reprezentantkám konečne prelomilo svoje dlhé čakanie na olympijskú účasť pod piatimi kruhmi. Slovenské akvabely Naďa Daabousová Jana Labáthová v druhom kole olympijskej kvalifikácie obsadili v súťaži párov tretie miesto a definitívne si tak zabezpečili miestenky do Brazílie. Po spečatení postupu sa so svojimi dojmami podelili v krátkom rozhovore aj s našou redakciou.

Janka, aké dojmy prevládajú u Vás po tomto fantastickom úspechu?

Dojmy sú fantastické, sme veľmi šťastné. Dlho a tvrdo sme sa pripravovali na týchto pár dní a to, že sme sa kvalifikovali je pre nás veľký úspech. 

Vy sama ste sa na olympiádu snažili prebojovať ešte s Vašou bývalou súťažnou partnerkou už pred štyrmi rokmi, podarilo sa Vám to však až teraz. Ako hodnotíte Vašu spoluprácu s Naďou?

Spolupráca je dobrá, rozumieme si. Máme podobný tvar a dĺžku nôh, čo je vždy výhoda.

Na čom by ste chceli do štartu LOH v Riu de Janeiro ešte zapracovať?

Chceli by sme ešte zapracovať na synchronizácii.

Naďa, Vaša prvá olympijská kvalifikácia a hneď takto úspešná. Tešíte sa do Ria?

Neviem sa dočkať! Rozhodne to bude najväčšia udalosť v našej športovej kariére. Veľmi sa teším na to keď ochutnám atmosféru hier, na olympijskú dedinu i na ostatných športovcov.

Konkurencia v Brazílii bude zrejme nanajvýš silná. Na koho a načo si bude treba dať pozor?

Našim cieľom je v prvom rade podať čo najlepší výkon. Chceli by sme skončiť do 20. miesta a predbehnúť krajiny ako Veľká Británia, Bielorusko, či Argentína.