Main Content

Leicester si vyhliadol prvú letnú posilu

pondelok, 11. apríl 2016 13:16 | Autor: Timotej Gašper

Leicester si vyhliadol prvú letnú posilu
Leicester si vyhliadol prvú letnú posilu | zdroj: © TASR

Leicester City je na ceste k zisku historického triumfu v Premier League a už je jasné, že o rok sa predstaví aj v milionárskej Lige majstrov, pred ktorou potrebuje samozrejme posilniť káder.

Päť kôl pred koncom sú „The Foxes“ na čele tabuľky Premier League so sedem bodovým náskokom na druhý Tottenham. Celý káder pod vedením Claudia Ranieriho prežíva famóznu sezónu a počas celého roka potvrdzuje, že ich prvotné úspechy v lige neboli len náhoda a Líšky sa právom držia už dlho na vrchole.

Počas 33 ligových kôl prehrali hráči Leicestru len trikrát a až 21 krát vyhrali. Dominanciu „Líšok“ v lige dokazuje aj tretia najlepšia ofenzíva aj defenzíva v najvyššej anglickej súťaži.

V lete sa očakávajú početné odchody hviezd ako Vardy či Mahrez, preto sa Lester musí pred zložitou sezónou poriadne posilniť. Ako prvým novým hráčom „The Foxes“ by sa mal stať francúzsky ofenzívny klenot v službách AC Miláno, Mbaye Niang, píše 90min.com.

Odchovanec SM Caen v roku 2012 prestúpil do AC Miláno, odkiaľ ale hosťoval v Montpellieri aj v Janove. Počas tejto sezóny je Niang takmer stabilným členom kádra „Rossonerri“ a v 20 zápasoch sa podieľal na 13 góloch.

Mbaye je pre Leicester lákadlom už dlhšiu dobu, no až teraz prišli ostrovné médiá so správou, podľa ktorej by sa len 21 ročný útočník mohol v lete stať prvou veľkou posilou „The Foxes“. A čo jeho cena? The Sport Bible odhaduje prestupovú čiastku na 16 miliónov libier.