Main Content

Sedem hráčov, ktorí si nezaslúžia zostup z Premier League

nedeľa, 10. apríl 2016 11:09 | Autor: Timotej Gašper

Sedem hráčov, ktorí si nezaslúžia zostup z Premier League
Sedem hráčov, ktorí si nezaslúžia zostup z Premier League | zdroj: © TASR

Každú sezónu musia Premier League opustiť tri najhoršie kluby. Napriek zlým výkonom a minimu bodov však skrývajú aj tie najhoršie kluby hráčov, ktorí si zostup jednoducho nezaslúžia.

7. Jordan Ayew - Aston Villa FC

Najviac v zostupových vodách pláva Aston Villa, ktorá už teraz na sedemnáste (postupové) miesto stráca 15 bodov. Azda najväčšia hviezda v drese „Villans“ je známy odchovanec Olympique Marseille, Jordan Ayew, ktorého výkony poklesli súmerne s formou klubu. Mladší brat hráča Swansea, Andrého Ayewa, nastúpil v tejto sezóne na 35 zápasov, no vyprodukoval len päť gólov. Aj keď je 24 ročný ghanský futbalista nesmierne pracovitý, vyzerá to, že loď menom Aston Villa sa potopí aj s ním na palube.

6. Aleksandar Mitrović - Newcastle United

Počas minulej sezóny rástla v belgickom Anderlechte nenápadná, no žiarivá hviezda. Robustný ofenzívny tank dokázal v drese „Fialiek“ nastrieľať 44 gólov v 90 zápasoch a to nemal ani 20 rokov. Srbský reprezentant je produktom slávnej akadémie Partizánu Belehrad, odkiaľ sa cez Anderlecht dostal minulé leto do Newcastlu United. Aj keď 8 gólov počas doterajšieho priebehu sezóny nieje žiadny rekord, hráč s potenciálom, aký má Mitrović, by rozhodne nemal kopať druhú ligu, ani tú anglickú.



5.Fabio Borini - Sunderland AFC

Jeden z najväčších talentov minulých rokov nenaplnil svoj potenciál a očakávania a počas kariéry už vystriedal kluby ako Chelsea, Parma, AS Rím, Liverpool a aktuálne kope za Sunderland. Fabio Borini má ale stále len 25 rokov a jeho profesionálny prístup a tvrdá práca sú na vysokej úrovni. Pracovitý útočník sa potrebuje pre ďalšie roky nakopnúť, no to isto nepôjde v nižšej súťaži.

4.Daryl Janmaat - Newcastle United

Odchovanec slávneho Feyenoordu prestúpil na ostrovy ešte v roku 2014 s prísľubom novej skúsenosti a možných úspechov. Ako rýchlo však utiekli roky, tak rýchlo odišiel aj úsmev z tvárí fanúšikov v St.James Parku. Tradičný britský futbalový klub je vo veľkých problémoch napriek kvalitnej zostave aj ostrieľanému trénerovi. Ak by sa ale mal skutočne vybrať jeden hráč „The Magpies“, ktorý si pre svoju tvrdú prácu zostup nezaslúži, bol by to určite holandský reprezentant. Daryl odohral za Newcastle v tradičnej pozícií pravého beka dovedna 73 duelov a jeho spoľahlivé výkony sa pomaly stávajú jediným pozitívom faktorom klubu.

3.Wahbi Khazri - Sunderland AFC

Rodák z korzického Ajaccia sa do väčšieho povedomia dostal až v roku 2014, kedy po sympatickej sezóne klubu SC Bastia prestúpil na pevninu k Girodins de Bordeaux. Ofenzívny univerzál odohral v drese Bordeaux 64 zápasov, počas ktorých sa podieľal až na 29 góloch. Počas aktuálnej sezóny ale Girodins ťahajú v lige za kratší koniec a preto sa počas zimného prestupového obdobia rozhodol Khazriho kúpiť Sunderland. Tuniský reprezentant si však veľmi nepomohol, no ešte stále má dostatok času nato, aby si anglickú Premier League zahral aj o rok.



2.Jonjo Shelvey - Newcastle United

Anglický futbalista je známy najmä z pôsobenia v Liverpoole, kde sa ako takmer každý hráč stal miláčikom fanúšikov. V júli 2013 sa ho však Brendan Rodgers rozhodol predať do Swansea, kde Jonjovi chýbali len štyri štarty k odohranej stovke zápasov v drese „Labutí“. Keďže Newcastle je už dlhšie na dne, vedenie sa rozhodlo počas zimy vsadiť všetko na posledné posily, medzi ktoré sa zaradil aj sympatický holohlavý stredopoliar. Shelvey sa radí medzi aktívne typy hráčov, ktorí obehnú za zápas mnoho kilometrov a žiadny súboj pre nich nieje nikdy stratený, a aj preto si len málokto želá vidieť ho v nižšej súťaži.

1.Georginio Wijnaldum - Newcastle

Na vrchol rebríčka sa posadila ozajstná hviezda. Holandský reprezentant sa v lete 2015 stal najdrahším nákupom pre Newcastle, keď zaň Feyenoordu zaplatili 20 miliónov eur. Odchovanec Rotterdamského klubu dokáže podať nadľudský výkon po celej ofenzívnej línií, no ani jeho kvalitné výkony zatiaľ nezariadili „The Magpies“ istotu zotrvania v najvyššej lige. S deviatimi gólmi sa 25 ročný Wijnaldum drží na vrchole streleckej tabuľky klubu zo St.James Parku. Aj keby sa náhodou Newcastle nezachránil, je takmer isté, že Wijnaldum by s ním do druhej ligy určite nešiel.