Main Content

Yaya Touré odchádza z Manchestru City. Jeho agent naznačil kam!

utorok, 5. apríl 2016 09:07 | Autor: Timotej Gašper

Yaya Touré odchádza z Manchestru City. Jeho agent naznačil kam!
Yaya Touré odchádza z Manchestru City. Jeho agent naznačil kam! | zdroj: © TASR

Vyzerá to tak, že stredopoliar z Pobrežia Slonoviny nakoniec odíde z Anglicka a na Etihad Stadium neobnoví spoluprácu s trénerom Guardiolom, píše britský The Sun.

Táto správa môže zarmútiť takmer každého fanúšika „The Sky Blues“, keďže robustný tank z Afriky sa počas šiestich rokov v Manchestri stal klubovou ikonou. Touré mal nejasnú budúcnosť odvtedy, čo bol oznámený príchod Pepa Guardiolu, ktorý by samozrejme chcel omladiť mužstvo a priviesť svoje vysnívané posily.

Agent afrického futbalistu, Dimitri Selcuk, dodal, že napriek pokročilému futbalovému veku chce jeho klient ešte stále pôsobiť na najvyššej európskej úrovni.

32-ročný Touré bol od začiatku sezóny považovaný za jedného z najväčších ťahúňov City za titulom, no teraz pár týždňov pred koncom ligy to vyzerá tak, že Yaya sa s Etihad Stadium definitívne rozlúči.

Pod Guardiolom totiž nedostal herný priestor ani v Barcelone a neočakáva sa, žeby španielsky tréner rátal ďalej s jeho službami aj v Manchestri City. Navyše sa búrlivo špekuluje od príchode Sergia Busquetsa či Paula Pogbu, čo sú priami ašpiranti na Tourého post.

Dimitri Selçuk ďalej potvrdil, že stredopoliar vstupuje do finálnej fázy svojej kariéry a tak je nutné rozhodnúť sa rýchlo.

"Určite opustí Manchester City, to môžem pokojne potvrdiť. Prišli nám rôzne ponuky a my sme ich všetky poriadne vyhodnocovali a diskutovali, ale žiadne rozhodnutie čo sa týka budúcej sezóny ďalej nepadlo“, povedal pre Inter News agent reprezentanta Pobrežia Slonoviny.

"Či bude mať nasledujúci Yayov prestup len ekonomický charakter? Absolútne nie. Ako najhlavnejší bod prestupu berieme ambície klubu a možnosti v ňom, nie peniaze.“

Ako je známe, o Tourého sa aktívne už dlhšiu dobu zaujíma milánsky Inter, kde aktuálne trénuje Roberto Mancini. „Internazionale rozbiehajú veľmi veľký a zaujímavý projekt a patria k najväčším klubom na svete, tak prečo nie tam?“, Ukončil rozhovor pre Inter News agent Dimitri Selcuk.

 zdroj: The Sun