Main Content

Slováci opäť pomiešali útoky, zmeny budú aj na presilovke

štvrtok, 5. máj 2011 20:23 | Autor: Martin Gregor

Slováci opäť pomiešali útoky, zmeny budú aj na presilovke
Slováci opäť pomiešali útoky, zmeny budú aj na presilovke | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Tréner Hanlon sa odhodlal k ďalšej zmene útočných formácií. Tá posledná pred zápasom s Ruskom priniesla herné oživenie, no úspech nie. Nové zmeny sa nám pozdávajú ešte viac, chýba im už len prívlastok víťazné.

Glen pomiešal útoky pri hre 5 na 5, ale aj doterajšiu achilovu pätu našej reprezentácie - presilovkovú formáciu. Hlavne zmena rozloženia sily pri početnej výhode bola mimoriadne žiadaná, o tom po nezdaroch s Nemeckom a Ruskom bez diskusie.

Slováci dnes trénovali  v tomto zložení:

Baranka, Jurčina – Gáborík, Demitra, Zedník
Podhradský, Štrbák – Šatan, Stümpel, Nagy
Majeský, Višňovský - Marián Hossa, Handzuš, Bartečko
Graňák – Radivojevič, Surový, Marcel Hossa
Ružička, Cibák, Bartovič


Hoci sme pri rozložení útokov zaregistrovali len jednu zmenu, je dosť výrazná. Marián Hossa sa presúva do formácie ku Michalovi Handzušovi a Lubošovi Bartečkovi. V prvej formácií ho nahradí Richard Zedník. Vzhľadom na to, že formácia Gáborik-Demitra-Hossa sa okrem jedného gólu proti Rusom výrazne trápila jej “rozpad” sa dal čakať. Richard Zedník by mal v prvej formácií plniť podobnú úlohu, akú mal Tomáš Kopecký v olympijskom Vancouveri vo vtedajšej formácií s Mariánom Hossom a Pavlom Demitrom. Táto lajna hrala na olympiáde naozaj vynikajúco. Dvoch tvorivých hráčov dopĺňal bojovný Kopecký, ktorý bol pri mantineloch v podstate neodstaviteľný. Rovnako môžeme vnímať Hanlonovho “strateného syna” Riša Zedníka. Bolo by krásne, keby práve Zedník, ktorý počas prípravy nečakane opustil na 3 dní mužstvo, dopomohol Slovensku k veľkému víťazstvu nad Českom.

Ako sme spomínali určite zmeny sa urobili aj pri zložení presilovkových formácií. Tie budú nastupovať podľa všetkého v tomto zložení:

Podhradský, Višňovský - Demitra, Handzuš, Marián Hossa
Baranka, Jurčina - Šatan, Stümpel, Gáborík


Marián Gáborík sa už nebude počas presilových hier nachádzať na modrej čiare. Ostrostrelcovi z New Yorku to na tomto poste vôbec nešlo a doteraz úprimne nerozumieme tomu, prečo nehral na tejto pozícií Pavol Demitra. Práve on dokázal ako falošný obranca počas olympiády vo Vancouveri režírovať naše smrtiace presilovky. Je len škoda, že počas hry v početnej výhode nedostane priestor Ladislav Nagy, ktorému to doteraz naozaj sype. 

Otázka pre vás: Čo hovoríte na zmeny v útokoch?