Main Content

Je ako Iniesta, velebí hviezdu Liverpoolu Ronaldinho

utorok, 2. február 2016 09:54 | Autor: Timotej Gašper

Je ako Iniesta, velebí hviezdu Liverpoolu Ronaldinho
Je ako Iniesta, velebí hviezdu Liverpoolu Ronaldinho | zdroj: © TASR

Bývalá hviezda Barcelony či AC Miláno si nevie vynachváliť svojho reprezentačného kolegu a hráča FC Liverpool, Roberta Firmina. Okolo mladého stredopoliara vraj môže byť na Anfielde vybudovaná nová éra úspechov.

V nedávnom rozhovore pre The Mirror Ronaldinho vyzval Jürgena Kloppa, aby vybudoval svoj tím okolo Roberta Firmina.

Brazílska legenda ďalej upozorňuje, je Firmino má rovnaké kvality ako Mesut Özil, David Silva alebo aj Andrés Iniesta.

"Je to hráč, okolo ktorého si Klopp bude stavať svoj nový Liverpool, tým som si istý!“ povedal víťaz Zlatej lopty či Majstrovstiev sveta.

"Klopp je jedným z najlepších trénerov na svete a ak nie teraz, tak neskôr mu dôjde, že Liverpool potrebuje lepších hráčov respektíve lepších spoluhráčov pre Firmina, pretože len tí najväčší hráči dokážu z jeho hry vyťažiť všetko.“

Firmino, ktorý má k dnešnému dňu odohraných jedenásť zápasov sa reprezentáciu Brazílie, sa v posledných týždňoch teší perfektnej forme, ktorá činí štyri góly v posledných troch ligových zápasoch.

Ronaldinho sa taktiež nechal počuť, že z liverpoolskej hviezdy sa už čoskoro môže stať fenomén a jeho potenciál ho predurčuje k veľkým úspechom.

„Vôbec sa nezaťažujem otázkou, či to bol pre Liverpool dobrý nákup. Aj keď si ľudia mysleli, že zaplatiť za neostrieľaného mladíka z Bundesligy 29 miliónov libier je risk, ja som nepochyboval ani sekundu. Vedel som, že Roberto bude pre LFC skvelý hráč," dodal pre liverpoolecho.co.uk.

"Je to jeden z najlepších hráčov na jeho poste. Je v rovnakej triede ako Ozil, Silva, Iniesta a o pár rokov môže byť ešte lepší!“