Main Content

Arsenal plánuje do konca prestupového obdobia veľký nákup z Juventusu

štvrtok, 28. január 2016 09:41 | Autor: Timotej Gašper

Arsenal plánuje do konca prestupového obdobia veľký nákup z Juventusu
Arsenal plánuje do konca prestupového obdobia veľký nákup z Juventusu | zdroj: © TASR

Portál talkSPORT.com prišiel so správou, podľa ktorej je londýnsky Arsenal veľmi blízko k zisku španielskeho útočníka Alvara Moratu z Juventusu Turín. K dohode by malo prísť už v najbližších dňoch.

Moratova kariéra v Juventuse nabrala rýchly spád. Zatiaľ čo minulú sezónu patril k najväčším ťahúňom klubu, počas tohto ročníka je Španiel odsunutý na vedľajšiu koľaj.  

Taliansky majster v lete okrem Paula Dybalu kúpil aj Maria Mandžukiča, čím Moratovi výrazne stúpla konkurencia na jeho poste. Ako je známe, obaja noví útočníci do klubu zapadli výborne a svojimi výkonmi si pýtali stále miesta v zostave. Kým sa ale nové útočne duo zohrávalo, Morata bol čoraz častejšie odsúvaný na lavičku.

V minulej sezóne síce Alvaro neodohral mnoho zápasov, no jeho pätnásť gólov vo všetkých súťažiach trénerovi Allegrimu stačilo. Moratovi aktuálne patrí len rola útočníka č.3 a práve preto sa rozbehli búrlivé diskusie o jeho januárovom prestupe. Navyše sa závratne blíži EURO 2016, kde by určite nechcel chýbať.

Správy portálu talkSPORT ďalej uvádzajú, že zástupcovia Arsenalu už oficiálne začali jednať o jeho dostupnosti a následnom prestupe. Ak ho ale Wenger naozaj chce získať už v januári, má nato len pár nasledujúcich dní, čím sa situácia komplikuje.

Ďalšie správy naznačujú, že ak by sa Juventus predsa len rozhodol pre Moratov predaj, jeho cena by nesklesla pod 50 miliónov libier, čo by pre Arsenal bola pravdepodobne nemysliteľná čiastka. Otázne teda je, či Juvetnus pristúpi na rozumenejšiu sumu.

Španielska „La Roja“ pôjde do turnaja vo Francúzsku ako obhajca trofeje a ofenzívne eso menom Alvaro Morata by sa jej určite zišlo. V tom prípade by však musel cez jar pravidelne hrávať, či v Juventuse, alebo v Arsenale. Uvedomuje si to aj on a preto by sa prestupu zrejme nebránil.