Main Content

Tínedžerská hviezda Monaka na lane Arsenalu Londýn

utorok, 26. január 2016 10:58 | Autor: Timotej Gašper

Tínedžerská hviezda Monaka na lane Arsenalu Londýn
Tínedžerská hviezda Monaka na lane Arsenalu Londýn | zdroj: © TASR

Ako je zvykom, keď sa vo futbalovom svete objaví mladý a nadaný hráč, ako prvý sa ozve Arsene Wenger. Aktuálne Arsenal Londýn prejavil záujem o len 17 ročnú hviezdičku z AS Monako.

Mladá nádej francúzskeho futbalu, Kylian Mbappe, ešte nie je ani plnoletý, no už obliekol dres AS Monaka ako v Ligue 1 tak aj v Európskej lige. Sedemnásťročný objav z akadémie „kniežat“ však nepúta pozornosť len klubu z Emirates Stadium. Reprezentant francúzskeho výberu do 18 rokov priťahuje záujem mnohých špičkových tímov z celej Európy, vrátane gigantov ako Bayern Mníchov, Manchester United, FC Barcelona, PSG, Liverpool a Real Madrid.

Podľa francúzskeho časopisu L'Equipe na čele rebríčka o zisk tejto hviezdičky je ale Wengerov Arsenal. Aj keď sa podľa správ jedná o vybavenú vec, očakáva sa, že Mbappe napriek tomu ostane v Monaku do konca prebiehajúcej sezóny.

Mladý útočník dostal podľa francúzskych médií solídnu ponuku na predĺženie kontraktu s Monakom, no po vzájomnej dohode s klubom novú zmluvu zatiaľ nepodpísal. Kylianove AS stojí v Ligue 1 aktuálne na druhom mieste, neuveriteľných 21 bodov za raketou zvanou PSG.

Nepriaznivé podmienky okolo podpisu novej zmluvy môže okamžite využiť Arsenal. Je vraj takmer isté, že Wenger svojho krajana presvedčí a dotiahne ho do Londýna.

AS Monako sa tým ale dostáva do ďalšieho problému. Potom, čo minulé leto odišiel na ostrovy Anthony Martial, v týchto dňoch sa veľa špekuluje aj o odchode portugalského tvorcu hry, Bernarda Silvu. Monako skrýva mnoho úžasných talentov aj skúsených hráčov, no ak chce Leonardo Jardim pomýšľať na boj o titul aj o rok, nemôže za jedno prestupové obdobie rozpredať polovicu základnej zostavy.

Napriek tomu sa dá predpokladať, že Kylian Mbappe dostane povolenie odísť a Arsenal tak už čoskoro bude môcť predstaviť novú posilu, opäť mladú a opäť z Francúzska.