Main Content

Kvalifikácia MS: Slováci podľahli Macedónsku, play off sa im vzdialila

piatok, 11. december 2015 23:05 | Autor: TASR

Kvalifikácia MS: Slováci podľahli Macedónsku, play off sa im vzdialila
Kvalifikácia MS: Slováci podľahli Macedónsku, play off sa im vzdialila | zdroj: © TASR

Bari 11. decembra (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia nezvládla svoj druhý súboj na turnaji 7. skupiny hlavného kola kvalifikácie MS 2016, keď v piatok prehrala s Macedónskom 1:2.

Od 23. minúty síce viedla po presnom zásahu Dušana Rafaja, lenže balkánsky súper dvoma zlepenými gólmi Micevského a Leovského otočil skóre a pripísal si do tabuľky prvé tri body.

Zverenci trénera Mariána Berkyho si v hale Pala Florio v talianskom Bari poradili vo štvrtok s Moldavskom 3:1, ale neúspech s Macedónskom výrazne skomplikoval ich šance na postup do play off. Tromfy má v rukách tím, ktorý bol súčasťou bývalej Juhoslávie.

Slováci si po dni voľna zmerajú sily s favorizovaným domácim Talianskom (nedeľa 13. decembra o 18.00 h), pričom na istý postup budú musieť ukoristiť všetky tri body. Nedeľňajšie súboje sa už uskutočnia v hale PalaDolmen v mestečku Bisceglie vzdialenom zhruba 50 km od Bari.

Okrem Apeninského polostrova prebiehajú kvalifikačné boje aj v Portugalsku (Póvoa de Varzim), Chorvátsku (Osijek), Českej republike (Chomutov), Maďarsku (Györ), Holandsku (Eindhoven) a Turecku (Izmir).

Priamo na šampionát nepostúpi nik, prvé dva tímy z každého zoskupenia sa prebojujú do dvojzápasovej play off, ktorá určí sedmičku postupujúcich na finálový turnaj do Kolumbie (14. septembra - 2. októbra 2016).

7. skupina hlavného kola kvalifikácie MS 2016 vo futsale:

Macedónsko - SLOVENSKO 2:1 (0:0)

Góly: 32. Micevski, 33. Leovski - 23. Rafaj. Rozhodovali: Sliva (Lit.) a Šabanov (Rus.), ŽK: Petrovič, Agushi, Krstevski, Marinho de Souza - Bahna, Hudek

zostava SR: Herko (Brndiar) - Kozár, Kyjovský, Brunovský, Drahovský - Rafaj, Belaník, Paštrnák, Hudek, Směřička, Hudáček, Papajčík, Bahna

Marián Berky, tréner SR: "Za stavu 1:0 sme nepremenili plejádu vyložených šancí, ktorými sme mohli odskočiť súperovi na rozdiel dvoch-troch gólov a v podstate rozhodnúť zápas. Namiesto toho sme slabým dôrazom umožnili Macedónsku po štandardnej situácii vyrovnať a následne sme z brejku po strate lopty inkasovali aj druhý gól. Také veci by sa nám nemali stávať. Vyskúšali sme v závere hru bez brankára, ale vyrovnať sa nám už nepodarilo. Je to škoda, možno nám chýbalo trocha šťastia. Chlapcov prehra mrzí a to je pozitívne zistenie, že im na reprezentácii záleží. Pokúsime sa v nedeľu o senzáciu, ak by sme nad Talianskom vyhrali, budeme sa radovať z postupu. Ale sme realisti a keby sa to aj nepodarilo, pre nás je veľmi dôležité budovanie tímu na ďalšiu kvalifikáciu. Zbrane však vopred neskladáme."

ďalší výsledok:

Taliansko - Moldavsko 3:1 (3:0)

Góly: 2. Merlim, 3. Patias, 7. Canal - 40. Munteanu

tabuľka:

1. Taliansko 2 2 0 0 9:2 6

2. Macedónsko 2 1 0 1 3:7 3

3. SLOVENSKO 2 1 0 1 4:3 3

4. Moldavsko 2 0 0 2 2:6 0

 

ďalší program 7. skupiny:

sobota 12. decembra: voľný deň

nedeľa 13. decembra: 15.30 Moldavsko - Macedónsko, 18.00 SLOVENSKO - Taliansko