Main Content

CAS oznámil mená sudcov arbitráže s Contadorom

streda, 27. apríl 2011 14:30 | Autor: TASR

Osud športovej kariéry španielskeho cyklistu Alberta Contadora bude mať v rukách trojica sudcov Športového arbitrážneho súdu (CAS) na čele s Izraelčanom Efraimom Barakom. Jeho kolegami budú Quentin Byrne-Sutton zo Švajčiarska a Ulrich Haas z Nemecka.

Proces vyvolali odvolania Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) proti rozhodnutiu Španielskej cyklistickej federácie (RFEC) nepotrestať Contadora za pozitívny dopingový nález na klenbuterol z vlaňajšej Tour de France. Výsledok by mal byť známy do začiatku ďalšieho ročníka slávnych pretekov (2. júla 2011).

"Administratívne záležitosti súvisiace s týmto prípadom by sa mali uzavrieť do konca mája. Predpokladáme, že vypočúvanie sa uskutoční v júni, čo by znamenalo, že do konca toho istého mesiaca bude vynesený verdikt," uviedol CAS.

Podľa pravidiel CAS môže každá strana sporu nominovať jedného arbitra. Predsedajúceho určuje CAS. Contadorovi právnici si vybrali Haasa, UCI a WADA Byrna-Suttona. Trojnásobného víťaza Tour de France Contadora vo februári zbavila obvinení RFEC, hoci pôvodne navrhovala ročný dištanc. WADA využila svoje právo na odvolanie v utorok 29. marca, UCI 24. marca. Contador po povolení ďalej jazdiť začal sezónu vo svojom novom tíme Saxo Bank-Sungard.

© WEBNOVINY