Main Content

LeBron si dáva zabrať. Hral už viac ako Magic či Bird!

pondelok, 28. september 2015 15:23 | Autor: Viktor Štefaňák

LeBron si dáva zabrať. Hral už viac ako Magic či Bird!
LeBron si dáva zabrať. Hral už viac ako Magic či Bird! | zdroj: © TASR

Má 30 rokov a už hral v NBA viac minút ako Magic Johnson, Larry Bird, Jerry West, Clyde Drexler a Steve Nash! Ako bývalý MVP ligy, Olympiády, Finále NBA, All star game a draftová jednotka, toho už stihol James až až. Momentálne hráč rodného Clevelandu sa veľmi teší na novú sezónu. Už jeho štrnástu v lige.

Vlani mal najslabší rok čo sa týka počtu zápasov. Prvý raz vynechal viac ako sedem, konkrétne trinásť. Žeby sa začalo prejavovať neskutočné množstvo minút, ktoré musel v kariére absolvovať? LeBron to určite neprizná, takže tomu neveríme. Ale sumár posledných sezón. V sezóne 2006/2007 odohral aj s playoff 98 zápasov, o rok neskôr aj s Olympiádou opäť 98 zápasov! V roku 2010 sa sťahoval na Floridu a hneď si zahral Finále ligy. To znamená rovných 100 zápasov. O rok neskôr znova Finále. V tej sezóne bola výluka, takže hráči hrali „len“ 85 zápasov. No James si odskočil aj do Londýna na Olympiádu a tam si pripísal ďalších 10 víťazných zápasov. O rok na to 99, pri ďalšom titule Heat. Posledné neúspešné finále s Miami „stálo“ jeho telo 97 zápasov základnej časti s playoff. Vlani sa Cavs dostali znova do Finále, Jamesove piate v rade! A druhé v rade, ktoré sa neskončilo titulom šampióna. No skončil sa preňho maratón 89 zápasov za sezónu. Takže ani 90 duelov, taká slabšia sezóna pre LeBrona. Pozoruhodné sú aj čísla, ak sa porovnáva s jeho rovesníkmi. Taký Carmelo Anthony, narodený v roku 1984 ako LBJ, odohral o 10 682 minút menej! Chris Bosh je tretí, má o 42 minút menej ako Anthony.

Ak sa pozrieme na špicu, tam je neohrozene so 66 297 minútami Kareem Abdul Jabbar. Druhý je Karl „Mailman“ Malone so 63 037 minútami. Kto by čakal na treťom mieste legendu, nebude sa mýliť. Ale že to bude tréner Milwaukee Bucks Jason Kidd čakal málokto. Toho v nasledujúcej sezóne môže predbehnúť nestarnúci Kobe Bryant. Čože je to 877 minút? Vlani odohral 1207 a to máme pocit, že bol celý rok zranený. Každopádne, LBJ s jeho 44 260 minútami už toho v NBA videl naozaj dosť. A to má pred sebou dobrých... Niekoľko stoviek ďalších.