Main Content

Španieli predpovedajú víťazstvo Contadora na arbitráži

utorok, 12. apríl 2011 11:00 | Autor: TASR

Vedúci právneho oddelenia Španielskej cyklistickej federácie (RFEC) Luíz Sans predpovedá, že Alberto Contador sa voči obvineniam z dopingu obháji aj na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne.

RFEC vo februári obnovila trojnásobnému víťazovi Tour de France súťažnú činnosť, hoci mu pôvodne pre pozitívny nález na klenbuterol navrhovala ročný dištanc.

Sanz pre španielsku tlačovú agentúru Europa Press vyjadril optimistické presvedčenie, že CAS potvrdí verdikt napadnutý Medzinárodnou cyklistickou úniou (UCI) aj Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA). Podľa neho riešenie kauzy "zodpovedá právnym normám aj objektívnym faktom."

Výsledok najzávažnejšej dopingovej kauzy uplynulej cyklistickej sezóny by mal svet spoznať do začiatku tohtoročnej Tour de France. CAS so sídlom v Lausanne sľubuje, že do 2. júla, kedy je štart TdF 2011, rozhodne o odvolaniach UCI a WADA. Ako je známe, Contador mal pozitívny test práve počas vlaňajšej Tour de France, keď triumfoval tretí raz v kariére a druhý rok v rade.

© WEBNOVINY