Main Content

Ohlasy svetových médii na nečakanú domácu prehru Realu Madrid so Schalke

streda, 11. marec 2015 14:05 | Autor: TASR

Ohlasy svetových médii na nečakanú domácu prehru Realu Madrid so Schalke
Ohlasy svetových médii na nečakanú domácu prehru Realu Madrid so Schalke | zdroj: © TASR

Bratislava 11. marca (TASR) - Ohlasy svetových médií na utorňajšiu prehru Realu Madrid so Schalke 04 3:4 v odvete osemfinále futbalovej Ligy majstrov:

Španielsko:

El Pais: "Chaotický Real Madrid: Obhajca trofeje len tesne zabránil monumentálnemu zlyhaniu v hroznom zápase so skvelým Schalke."

El Mundo: "Ako chaos označujeme to, čo bolo pred stvorením sveta. Ak to prenesieme k udalostiam na štadióne Bernabeu, môžeme povedať, že to bolo tak, akoby tam ani nikdy nebolo mužstvo. V drese Realu to boli iba jednotliví futbalisti v panike."

ABC: "Real ukázal proti Schalke, že tím je v kritickom stave."

Marca: "To bola hrôza! Chaotický Real Madrid spôsobil v publiku na štadióne Bernabeu paniku."

AS: "Pravdepodobnosť, že Real Madrid proti Schalke vypadne, bola pred zápasom asi taká veľká ako riziko, že niekoho zasiahne padajúci klavír. A napriek tomu sa to takmer stalo."

Nemecko:

Bild: "Na konci fantastického futbalového večera nevedeli hráči Schalke, či sa majú smiať alebo plakať. S hrdosťou na tvárach a špinou na dresoch odišli Klaas-Jan Huntelaar a jeho spoluhráči zo štadiónu Santiago Bernabeu, ktorý sa len o chlp nestal scénou jedného z najväčších momentov v histórii Schalke 04."

zeit.de: "Schalke prišlo o senzáciu. Chýbal im iba jeden gól a boli by v ďalšom kole Ligy majstrov. Po víťazstve 4:3 nad Realom Madrid sú však vonku."

Veľká Británia:

Guardian: "Real Madrid postúpil do štvrťfinále LM. No to nie je žiadna novinka, novinkou je, že sa domáci vážne báli, že sa im to nepodarí. Schalke bolo grandiózne a Madridu naháňalo strach."

Daily Telegraph: "Domáci mali po dvoch góloch Klaasa-Jana Huntelaara obrovský strach a právom prehrali."

Daily Mail: "Cristiano Ronaldo priviedol Real Madrid dvoma gólmi v prvom polčase do štvrťfinále, ale hrozné vystúpenie obhajcu titulu naznačuje, že jeho koruna bude v tejto sezóne k dispozícii."

Taliansko:

Gazzetta dello Sport: "Ancelotti, strach a piskot. Real prehral so Schalke, ale dostal sa do ďalšieho kola. Mizerný Madrid, excelentné Schalke, záchranca Ronaldo. Schalke pod vedením trénera Roberta di Mattea bolo krok od heroického postupu a z Bernabeu odišlo s veľkou cťou a potleskom domácich fanúšikov v ušiach."

Corriere dello Sport: "Piskot pre Ancelottiho. Prehral 3:4, ale dostal sa do ďalšieho kola. Litre potu, dobrý triler a druhá prehra v rade pre Real, ktorý sa dostal do štvrťfinále iba vďaka inšpiratívnemu Ronaldovi. Potlesk pre Schalke, ktoré sa predalo veľmi draho."

Tuttosport: "Strach Realu a záchranca CR7. Senzačné Schalke vyhralo 4:3 na štadióne Bernabeu. Schalke vypadlo z LM, no s hlavami vztýčenými vysoko hore a naozaj historickým a brilantným víťazstvom v Madride. No aj s trpkou príchuťou."

Francúzsko:

Le Parisien: "Cristiano Ronaldo odvrátil to najhoršie pre Real. Ale celkový výkon tímu bol taký zlý, že tribúny štadióna Bernabeu ukončili zápas koncertom piskotu."

Švajčiarsko:

Neue Zürcher Zeitung: "Chvenie a piskot pre 'kráľovských' - Real takmer vypadol."

Blick.ch: "Schalke tesne prišlo o zázrak v Madride."