Main Content

Hokejbal: Slováci prehrali na turnaji v Gajaroch so Švajčiarmi 1:2

sobota, 21. február 2015 17:05 | Autor: TASR

Gajary 21. februára (TASR) - Slovenská hokejbalová reprezentácia prehrala vo svojom druhom vystúpení na prípravnom turnaji v Gajaroch so Švajčiarskom tesne 1:2. Jediný gól SR strelil v 7. minúte Ladiver.

Slováci v piatkovom prvom dueli zdolali Česko 3:2, ďalší zápas na turnaji odohrajú federálni rivali v sobotu večer (19.30).

Tréneri Jozef Ďuris a Aurel Nauš nominovali na akciu, ktorej súčasťou je aj krátke sústredenie, celkovo 25 hráčov. Pre tímy slúžia zápasy ako príprava na MS, ktoré sa uskutočnia v júni vo švajčiarskom Zugu. Slováci budú na šampionáte obhajovať zlaté medaily z MS 2013, ktoré sa konali v Kanade.

turnaj v Gajaroch - sumár (zdroj: hokejbal.sk):

Slovensko - Švajčiarsko 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 7. Ladiver (Kollár, Bujdák) - 19. Stäheli (Henzi, Sterchi), 36. Faina (Henzi). Rozhodovali: Kralovič - Slezák, vylúčenia: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 50 divákov.

Zostava SR: Petrík (Bratina) - Bujdák, Káčer, Minárik, Zelenka, Danko, Blahút, Džupina, Kromka - Ladiver, Hrivnák, Kollár - Beniač, Vavro, Takáč - Ecker, Maděra, Frkáň - Teplický, Varga, Božik - Rampáček, Lajčiak, Martinusík.

hlasy po zápase:

Jozef Ďuris, tréner SR: "V zápase sme prepadli najmä bojovnosťou. Na švajčiarskych hráčoch bolo vidieť obrovskú vôľu po víťazstve, čo nám počas celého zápasu chýbalo. Ak sa k tomu pridruží fakt, že sa nevieme strelecky presadiť, keď máme súpera pod tlakom, nemôže z toho byť nič iné, ako prehra. Súperovi blahoželám k výbornému a obetavému výkonu, my musíme zostať nohami na zemi."

Tibor Kapánek, tréner Švajčiarska: "Poviem na rovinu, že som výhru nečakal. Doteraz sme mali na každom turnaji katastrofálne úvodné zápasy. Prekvapilo ma, ako moji zverenci do zápasu vstúpili, vyvarovali sme sa najmä individuálnym chybám, čo nás v minulosti v turnajoch stáli výsledky. Je to pre nás iba ďalší krok k tomu, čo chceme dosiahnuť, chalanom som povedal, že musíme zostať pri zemi a nelietať v oblakoch."

Ďalší program medzištátneho turnaja v Gajaroch:

Sobota 21. februára:

14.30 Česko - Švajčiarsko

19.30 Česko - SLOVENSKO

Nedeľa 22. februára:

09.30 Švajčiarsko - Česko

14.30 SLOVENSKO - Švajčiarsko