Main Content

Hádzaná: Krištopans po sezóne 2014/2015 ukončí pôsobenie v Tatrane Prešov

utorok, 17. február 2015 14:05 | Autor: TASR

Prešov 17. februára (TASR) - Najúspešnejší športovec mesta Prešov za roky 2012 - 2014 hádzanár Dajnis Krištopans po vypršaní kontraktu s Tatranom Prešov v metropole Šariša končí. Dvestopätnásť centimetrov vysoký Lotyš má platnú zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny 2014/2015 a podľa slov generálneho manažéra Tatrana Branka Benka sa rozhodol ju nepredĺžiť.

"Môžem potvrdiť, že opustí náš klub. Končí mu zmluva, dali sme mu návrh na jej predĺženie, ktoré neakceptoval, predpokladáme, že mal lepšie ponuky. Nevieme kam budú smerovať jeho ďalšie kroky, no povráva sa, že by mal pôsobiť v bieloruskom HC Meškov Brest. My však žiadnu oficiálnu informáciu nemáme," uviedol pre TASR Benko.

Vedeniu klubu pribudla poriadna vráska čele, pretože nájsť optimálnu náhradu za pravú spojku určite nebude jednoduché. "Hľadať náhradu bude určite náročné, každý človek, ktorý príde na jeho miesto pravej spojky sa bude porovnávať s Dajnisom. Myslím si, že dosť precízne zvažujeme všetky ponuky, ktoré máme, aby sme vybrali najoptimálnejšiu náhradu pre náš klub. Pracujeme s niektorými menami, ale nemôžem nič dopredu prezrádzať," konštatoval Benko.

Krištopans, prezývaný "Drobček", prišiel do klubu desaťnásobného slovenského šampióna v roku 2009 ako veľký talent. Postupne sa dvadsaťštyriročný ľavák vypracoval na oporu prešovského tímu, ale i reprezentácie Lotyšska.