Main Content

Tréner Barcelony Enrique: Máme najlepšie útočné možnosti

nedeľa, 15. február 2015 10:17 | Autor: Jakub Vaverka

Tréner Barcelony Enrique: Máme najlepšie útočné možnosti
Tréner Barcelony Enrique: Máme najlepšie útočné možnosti | zdroj: © TASR

Tréner FC Barcelona Luis Enrique sa začiatkom roka obával o svoje miesto v Katalánsku, avšak séria suverénnych víťazstiev jeho pozíciu upevnila. Enrique sa pozerá dopredu a vie, že s hráčmi ako Messi, Neymar či Suarez môže toho dokázať veľa.

Štvrtého januára Barcelona prehrala na pôde Realu Sociedad 0:1. Bol to zápas, v ktorom Luis Enrique poslal Lionela Messiho až na druhý polčas a jeho najslávnejší zverenec duel otočiť nestihol. Dlhé dni sa potom špekulovalo tom, že hviezda a tréner majú medzi sebou nezhody, že jedného chcú vyhodiť, že chce druhý odísť.

Nakoniec sa však nič neudialo, mediálny šum ustal, Katalánci dostali priestor na prácu a je na nich vidieť progres. Veď od spomínaného dátumu nestratili ani bod a ich ofenzívna funguje ako švajčiarske hodinky.

„ Máme najlepšie ofenzívne možnosti na svete. Nenájdete tím, ktorý by mal momentálne lepší útok ako my. Messi je ako z inej galaxie, jeho čísla sú fantastické. Góly nielenže dáva, on na ne vo veľkom aj prihráva. Futbal je teraz zložitý a vyrovnaný, preto je Messiho prínos ešte úžasnejší. Keď si pozriem zápas z mojich čias, zamýšľam sa nad tým, aké bolo tempo hry pomalé.“

Dnes o 17:00 čaká na Barcelonu Levante, ktoré by nemalo byť pre katalánsky gólostroj väčším problémom. Avšak pozor, klub z Valencie dokázal už neraz favorita potrápiť. Vzhľadom na to, že Real Madrid včera zdolal doma Deportivo La Coruna, Barca opäť stráca na čelo tabuľky štyri body a môže byť po drobným tlakom.

„Stále sme za Realom Madrid a potrebujeme body. Nenechám oddychovať žiadnych členov kádra.  Cieľom je titul a budeme bojovať do konca, rovnako ako v minulej sezóne. Sme pripravení a odhodlaní.“

Minulý ročník nemal pre Barcelonu šťastné vyvrcholenie, keď Kataláncom stačilo k majstrovskému titulu v poslednom kole sezóny zdolať doma Atlético Madrid, avšak FCB len remizovalo 1:1 a muselo sa uspokojiť s pozíciou vicemajstra.  Po prehre s Realom Sociedad San Sebastián Blaugranas vyhrali 11 súťažných zápasov v rade, podarí sa im sériu predĺžiť aj po dnešnom zápase?