Main Content

MONITOR-WHIL: Petrovskyj opäť skončil na lavičke Iuventy, jeho nástupcom Urban

utorok, 3. február 2015 16:05 | Autor: TASR

Michalovce 3. februára (TASR) - Borys Petrovskyj už nie je trénerom hádzanárok Iuventy Michalovce. Podľa oficiálneho webu www.novinyzemplina.sk sa pod jeho odvolanie podpísali nepresvedčivé výkony sedemnásobné slovenského šampióna. Do konca sezóny tak družstvo povedie doterajší asistent a tréner juniorského výberu František Urban.

Ukrajinskému koučovi Petrovskému tak nevyšiel ani druhý angažmán vo funkcii hlavného trénera Iuventy a rovnako ako v sezóne 2010/2011 predčasne skončil. Michalovčankám síce patrí priebežná prvá priečka v tabuľke spoločnej česko-slovenskej WHIL, vedenie tímu však nebolo spokojné s uplynulými výkonmi. "V pondelok zasadla správna rada klubu, ktorá sa zaoberala nielen výsledkami družstva, ale hlavne jeho herným prejavom. Na základe posledných výkonov tímu sme pristúpili k tomu, že Borys Petrovskyj končí vo svojej funkcii. Touto cestou by som sa mu rád poďakoval za jeho účinkovanie v klube," uviedol na webe www.novinyzemplina.sk športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

K odvolaniu trénera, ktorý sa držal s tímom na čele tabuľky, dodal: "Nechcem, aby to vyznelo nejako alibisticky, že odvolávame trénera z prvého miesta, no hlavným dôvodom boli výkony družstva, ktoré po novom roku, no už aj pred ním, neboli podľa našich predstáv. Hlavnými dôvodmi sú teda herný prejav a fungovanie družstva." Petrovského nástupcom bude František Urban. "Doteraz pri družstve pôsobil ako asistent, navyše je trénerom mládeže, takže prostredie klubu pozná ideálne. Dohodli sme sa s ním na spolupráci do konca sezóny," povedal na margo spolupráce s novým trénerom Čúrny.