Main Content

CAS rozhodne Contadorov prípad už do začiatku TdF

piatok, 25. marec 2011 19:00 | Autor: TASR

Predstavitelia Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne uviedli, že v prípade dopingovej aféry Alberta Contadora je ich cieľom vydať definitívny ortieľ do začiatku prestížnych pretekov tour de France, t. j. do 2. júla.

Organizácia CAS v piatok prijala oficiálne dokumenty týkajúce sa odvolania Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) proti oslobodeniu 28-ročného Madridčana. Iba deň predtým (24. marca, pozn.) mal vypršať termín možného odvolania proti rozhodnutiu Španielskej cyklistickej federácie (RFEC), ktorá vo februári napriek pôvodnému návrhu na ročný dištanc obnovila súťažnú činnosť trojnásobnému víťazovi najprestížnejších cyklistických etapových pretekov Tour de France. Členovia CAS v stanovisku uviedli, že "sú pripravení vyrobiť kalendár, ktorý dopomôže ukončiť celý tento prípad do konca júna."

Albertovi Contadorovi našli vo vzorke z 21. júla minulého roka odobratej počas jeho cesty za obhajobou prvenstva na Tour de France minimálne množstvo klenbuterolu. Nasledovalo dočasné zastavenie činnosti a dlhé vyšetrovanie prípadu, jazdec sa bránil údajnou konzumáciou mäsa kontaminovaného zakázanou látkou. Hrozba zastavenia činnosti, na ktorú Contador odpovedal výrokmi o konci kariéry, sa napokon nenaplnila. Národná federácia sa zachovala "otcovsky" a cyklistu zbavila obvinení.

© WEBNOVINY