Main Content

Liga majstrov žien bez obhajcu, favoritmi turecké tímy

piatok, 18. marec 2011 14:00 | Autor: TASR

Pozornosť volejbalových priaznivcov sa počas nadchádzajúceho víkendu sústredí do tureckého Istanbulu, kde sa odohrá záverečný turnaj najprestížnejšej európskej volejbalovej klubovej súťaže žien - Ligy majstrov.

Organizátorom je minuloročný neúspešný finalista FenerbahceAcibadem Istanbul. Jeho vlaňajší premožiteľ a obhajca vzácnej trofeje taliansky Norda Foppapedretti Bergamo sa v tejto sezóne nedostal zo základnej fázy. Apeninský polostrov bude zastupovať Scavolini Pesaro. Kvarteto účastníkov Final Four doplnia ďalší turecký tím VakifGunesTTelekom Istanbul a azerbajdžanský Rabita Baku.

Favoritmi by mali byť predovšetkým obe domáce istanbulské družstvá. Žreb ich dal dokopy už v semifinále, miernym favoritom by mal byť FenerbahceAcibadem. Ten sa v decembri minulého roka stal v katarskej Dauhe klubovým majstrom sveta. Jeho dres si obliekajú nielen najlepšie turecké volejbalistky, ale silu kádra zvyšujú aj legionárky z Poľska, Ruska, Brazílie, Nemecka a Chorvátska. Zaujímavá bude aj taliansko-azerbajdžanská konfrontácia v druhom semifinále. Na širšej 19-člennej súpiske Rabity je až 12 legionárok, o kvalite talianskeho tímu iste nikto nepochybuje.

Záverečný turnaj sa odohrá v novej volejbalovej aréne Burhan Felek s kapacitou 7000 miest. Obrovský boom, ktorý zažíva volejbal v krajine polmesiaca, však dáva tušiť, že to nebude stačiť na uspokojenie všetkých, ktorí budú chcieť vidieť ženskú elitu starého kontinentu pod vysokou sieťou. O televízny prenos z jednotlivých zápasov požiadali spoločnosti zo 65 krajín celého sveta vrátane Brazílie, Mexika či arabských krajín Blízkeho a Stredného východu.

Program Final Four LM vo volejbale žien - Istanbul:
SOBOTA:
Semifinále: Rabita Baku (Azerb.) - Scavolini Pesaro (Tal.) 14.00, FenerbahceAcibadem Istanbul (Tur.) - VakifGunesTTelekom Istanbul (Tur.) 17.00

NEDEĽA:
Zápas o konečné 3. miesto: zdolané tímy zo sobotných semifinále (14.00), finále: víťazné tímy zo sobotných semifinále (17.00)

© WEBNOVINY