Main Content

Volejbal-ME19-kval.: Slováci podľahli Poľsku 0:3 a nepostúpili na ME (2)

nedeľa, 11. január 2015 22:05 | Autor: TASR

Púchov 11. januára (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti do 19 rokov prehrali aj vo svojom druhom a poslednom zápase na kvalifikačnom turnaji o postup na majstrovstvá Európy 2015, keď v nedeľu v Púchove podľahli Poľsku 0:3.

Ich súperi nestratili na turnaji ani jeden set a postúpili na šampionát do Turecka. Druhí skončili Bielorusi, poslední sú Slováci a na ME sa tak nepredstavia.

sumár (svf.sk):

Slovensko - Poľsko 0:3 (-19, -17, -12)

Zápas trval: 78 minút. Rozhodovali: Luts (Bel.) a Hulka (Ukr.), 400 divákov.

Slovensko: Jalovecký, J. Petráš, Firkaľ, Pizúr, J. Kováč, Jančura, libero T. Patúc (Pokopec, J. Mikula, Kozák). Tréner: I. Hiadlovský.

Poľsko: Droszynski, Kwolek, Kochanowski, Domagala, Woch, Fornal, libero Maslowski (Piwowarczyk, Kozub). Tréner: S. Pawlik.

Poliaci viedli v úvode 2:0, ale po dvoch esách Firkaľa bolo 3:2 pre Slovensko. Za stavu 3:3 sa zranil poľský blokár Woch a musel striedať. Mladí Slováci mali dobrý úvod a po Petrášovom útoku viedli 7:6. Poliaci potom viedli o dva body, ale slovenskí volejbalisti vyrovnali a po dvoch blokoch Pizúra sa dokonca dostali do vedenia 14:12. Mladíkom fandili na tribúne aj kadetky. Po krásnom bloku kapitána Jančuru bolo 15:13. Poliaci potom vyrovnali na 16:16 a tréner Hiadlovský si zobral timeout. Hostia sa pri výbornom servise dostali do vedenia 19:16 a mali navrch. Koncovka patrila im, prvý set napokon vyhrali 25:19.

V druhom sa Poliaci opäť pri skvelom servise dostali do trháku 9:3. Hostia vyvíjali obrovský tlak servisom, s čím si ich súperi nevedeli poradiť. Na druhom technickom timeoute viedli Poliaci 16:7. Slováci bojovali, ale ťažko sa presadzovali cez poľskú obranu na sieti a v poli a súper bodoval často z kontier. V koncovke vyhrávali Poliaci 22:15 a druhý set napokon získali v pomere 25:17.

Nepoľavili ani v treťom, naďalej tlačili servisom a postupne si vypracovali náskok 10:5. Za stavu 8:16 potešili Slováci peknými blokmi Mikulu a Kováča a pri servise Firkaľa znížili na 10:16. Poliaci však žiadnu drámu nedovolili, tretí set vyhrali 25:12 a tešili sa z víťazstva 3:0.

hlasy po zápase:

Ivan Hiadlovský, tréner SR: "Poliaci boli jednoznačne lepší. Opticky to vyzeralo, že nás zatlačili servisom, ale oni každú jednu činnosť mali lepšie zvládnutú. Počnúc podaním, prihrávkou, či nahrávkou. Matúš Jalovecký hral dobre, ale rozdiel v kvalite bol veľký. Tak ako aj v útoku, čo sa týka razancie a stability. Poliakom gratulujem k postupu a verím, že sa im bude dariť."

Sebastian Pawlik, tréner Poľska: "Hrali sme lepšie ako včera s Bieloruskom a chlapcom gratulujem k výkonu. Myslím, že aj Slováci podali lepší výkon ako v prvom zápase a keby takto hrali s Bieloruskom, tak ich mohli zdolať. Tešíme sa z postupu na majstrovstvá Európy."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy.