Main Content

Hokej-MS20: Přerost skončil na striedačke Česka: "Je čas na zmenu"

pondelok, 5. január 2015 06:05 | Autor: TASR

Praha 5. januára (TASR) - Po štvrťfinálovej prehre 0:3 so Slovenskom na MS hráčov do 20 rokov v Kanade skončil na striedačke českej reprezentácie tréner Miroslav Přerost. Český zväz ľadového hokeja (ČSLH) s ním po piatich rokoch pôsobenia vo funkcii nepredĺžil spoluprácu, 51-ročný kouč však plánoval odísť aj sám.

"Myslím, že je čas na zmenu. Nie je to na mne, všetko mal v rukách výkonný výbor," uviedol po vyradení z turnaja pre idnes.cz Přerost. "Zväz počítal už pred MS s tým, že zmluvu, ktorá trénerovi končí, mu nepredĺži ani neponúkne novú. On sám avizoval, že po tomto šampionáte chce pri tíme skončiť," dodal hovorca ČSLH Zdeněk Zikmund.

Přerost viedol českých juniorov už piaty rok za sebou, ani raz sa však s nimi neprebojoval do semifinále MS do 20 rokov. Na účasť v ňom čakajú českí fanúšikovia od roku 2005. Na tohtoročnom šampionáte mali jeho zverenci nôž na krku, no vo svojom záverečnom dueli v B-skupine zdolali Rusko 4:1 a napokon postúpili do štvrťfinále z 2. priečky. V prvom kole vyraďovacích bojov však neuspeli, keď Slovensku nestrelili ani gól a prehrali 0:3.