Main Content

Manažér Interu Ondruš: Konkurenti? Prievidza a Komárno!

pondelok, 22. december 2014 13:26 | Autor: Viktor Štefaňák

Manažér Interu Ondruš: Konkurenti? Prievidza a Komárno!
Manažér Interu Ondruš: Konkurenti? Prievidza a Komárno! | zdroj: © TASR

V sobotu sme sa boli pozrieť na predvianočný duel vedúceho tímu Eurovia SBL extraligy Inter Bratislava. Tím z Bratislavy nastúpil proti mladému tímu zo stredného Slovenska, Banská Bystrica. Zápas to bol pomerne jasný, skúsení Interisti naložili “policajtom” 100 bodov a poľahky si pevnili prvú priečku. My sme sin a chvíľku odchytili ich manažéra Michala Ondruša.

Pán Ondruš, ako ste zatiaľ spokojný s priebehom sezóny?

Na hodnotenie je príliš skoro. Nedávno sa liga prehupla do svojej tretej rundy. Sme prví, no trápia nás skôr zranenia, choroby hráčov. Máme problém nastúpiť v kompletnom zložení, tak ako by sme chceli. V tomto by sme sa radi “zlepšili” a začali nastupovať v kompletnej základnej zostave.

Kto sa zatiaľ vyprofiloval ako najväčší konkurent v boji o prvé miesto?

Komárno hrá zatiaľ výborne, Prievidza detto, tí konkurenti tu sú. Špička je relatívne vyrovnaná. Do konca februára môže každý posilniť tím, čiže dnes uvažovať o playoff a kto koho môže poraziť je predčasné.

Nedávno prišiel navrátilec Graham, uvažujete ešte o posilnení kádra?

Káder je momentálne v takom stave, ako som povedal. Čiže budeme radi, ak budeme kompletní zdraví a schopní nastúpiť v plnej sile. Dnes napríklad nehral Starosta ani Sedmák, čo sú dve podkošové opory.

nedávnom rozhovore sa Rišo Grznár priznal, že čoskoro začne trénovať. Je pre Vás zaujímaví takíto hráč?

Želám Rišovi Grznárovi pevné zdravie, naozaj sa mu posledné dve sezóny zdravotne “nedarí”, no v momente, ako bude 100 % schopný hrať a bude zdravý, bude zaujímavý pre každý tím v extralige.

Pred sezónou ste prišili s klubmi so spoločnou iniciatívou združenia basketbalových klubov, ktoré bude viesť a spravovať mužskú súťaž. Ako sa vyvíja tento projekt?

V SBL určite vidím progres, hlavne v niektorých spoločných krokoch, ktoré sme podnikli pred sezónou. Pozorujem tam rezervy najmä v marketing, propagácii ligy. Máme však generálneho sponzora extraligy v podobe spoločnosti Eurovia, čo je výborné. Verím, že partneri sa v ďalších sezónach pridajú a bude sa to ďalej rozvíjať smerom ku kvalite a k ľuďom.