Main Content

Hádzaná-ME: Slovenská súpiska zatiaľ bez Súlovskej a Blažekovej

nedeľa, 7. december 2014 21:05 | Autor: TASR

Osijek 7. decembra (TASR) - Brankárka Simona Súlovská a krídelníčka Selma Blažeková sa zatiaľ nezmestili na oficiálnu súpisku hádzanárok Slovenska na ME v Maďarsku a Chorvátsku.

Tréner Dušan Poloz musel v nedeľu večer nahlásiť mená 16 hráčok, ktoré v pondelok od 18.00 h nastúpia v Osijeku na úvodný duel D-skupiny proti Francúzsku. V priebehu turnaja môže podľa reglementu urobiť každý tím v kádri ešte tri zmeny. TASR informoval generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides.

Výprava slovenských hádzanárok pricestovala do východochorvátskeho Osijeku v nedeľu pred jednou hodinou popoludní po približne päťhodinovej ceste autobusom z Malaciek cez Maďarsko. V dejisku základnej skupiny ich privítalo zamračené počasie a večer si už hráčky vyskúšali palubovku v tamojšej hale Gradski vrt na prvom oficiálnom tréningu.

Slovenky sa na ME predstavia po dvadsiatich rokoch, naposledy štartovali na premiérovom kontinentálnom šampionáte v roku 1994 v Nemecku a obsadili posledné dvanáste miesto.

Súpiska hádzanárok SR na duel proti Francúzsku na ME:

Brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce)

Pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková (obe Iuventa Michalovce)

Krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske)